[vineri, 10 iunie] De data aceasta, o să eșuați

Alexis este elev la liceul Sokoro din Guineea, Africa. El este prieten apropiat al fiului meu Emmanuel, care urmează același liceu, scrie un evanghelist de la Gospel Outreach. Într-o zi, Alexis s-a hotărât să vină la biserică împreună cu fiul meu. Decizia lui a fost una curajoasă, iar aceasta este povestea din spatele ei.

Cei doi fii ai mei care mergeau la această școală trecuseră prin persecuții și prin bătăi de joc din cauza credinței lor. Însă unii elevi le-au admirat curajul și seriozitatea. De când au început să meargă la școala aceasta, în niciun Sabat nu au fost la ore, nici măcar dacă aveau de dat vreun test. Colegii și unii dintre profesorii lor i-au descris ca fiind fanatici și au încercat să-i convingă să participe la școală în Sabat.

Când a venit timpul să dea examenele naționale, fii mei și-au dat seama că trei dintre subiectele lor importante erau programate în Sabat. Refuzul de a-și da examenele în Sabat echivala cu eșecul. Ne îngrijoram mult în legătură cu situația lor.

„Chiar dacă ești pastor, sau fiu al lui Dumnezeu, de data aceasta o să eșuezi”, i-au spus prietenii.

Aceasta a fost o provocare nu doar pentru Emmanuel, ci și pentru Dumnezeu. Ținând cont că voia să-L onoreze pe Dumnezeu, el a decis să postească timp de trei zile înainte de examen.

La o lună după examene, au fost anunțate rezultatele la postul local de radio. Lista a fost citită, iar numele lui Emmanuel a fost anunțat între primii opt elevi din clasă. Din cei 85 de elevi, doar 45 au avut succes. A fost o surpriză pentru cei care erau siguri de eșecul lui Emmanuel.

La o zi după anunț, Alexis le-a spus altor elevi că nu va lipsi niciodată de la serviciile bisericii și că s-a hotărât să păzească Sabatul sfânt indiferent de consecințe.

Vă mulțumim pentru darurile generoase oferite pentru Gospel Outreach, ai cărei lucrători ajută oameni ca Emmanuel să dea mărturie despre credința lor.