[vineri, 3 iunie] Îndepărtează idolii

Shyam Hansda provenea dintr-un mediu hindus, dar nu era satisfăcut de religia lui. El simțea că îi lipsește ceva din viață. Încă se afla în căutarea adevărului și și-a întrebat prietenii dacă au vreo sugestie.

Într-o zi, a văzut în satul lui un bărbat bine îmbrăcat și s-a oprit să stea de vorbă cu el. I-a spus acestuia că nu era fericit cu religia pe care o avea și voia să știe dacă străinul cunoștea vreo religie care să-i facă viața folositoare.

Străinul era un pastor, care nu a irosit timpul și i-a spus lui Shyam că, da, există o religie foarte bună, care poate să-i umple viața de sens. Nu cerea decât credință în Dumnezeul cel viu și dorința de a-L urma.

După aceea, pastorul l-a invitat pe Shyam să se roage la casa unui membru al bisericii pe care tocmai voia să-l viziteze.

Când au ajuns, Shyam a fost întâmpinat de stăpânul casei și a luat loc, așteptând să vadă ce o să se întâmple. Oamenii care au participat s-au salutat între ei și au început să cânte. Lui Shyam i-au plăcut mesajul și rugăciunile. Și-a dat seama că asta era ceea ce îi lipsise toată viața.

După întâlnire, i-a spus pastorului că voia să afle mai multe și l-a invitat să vină acasă la el.

– Vreau să vii la biserica noastră; e mult mai interesant decât întâlnirea noastră de rugăciune, i-a spus pastorul.

La biserică, Shyam a fost bine primit. A observat că toți erau îmbrăcați frumos și aveau cărți negre mari. S-a bucurat de fiecare moment al serviciului divin și s-a întors săptămână după săptămână, învățând tot mai mult. Păstorul a vorbit despre temperanță, despre obiceiuri alimentare, despre curățenie și despre multe alte subiecte.

Shyam i-a vorbit soției lui despre noua lui credință și i-a spus: „Ar trebui să ne rugăm direct lui Dumnezeu, nu prin intermediul icoanelor și al idolilor din casa noastră. Îndepărtează-i! Oferim atât de multe fructe, dulciuri și flori la ritualuri și aducem jertfe acestor zeități, care nu ne sunt de niciun folos. Vino cu mine la biserică și vezi cum I se închină lui Dumnezeu, cum se salută între ei și cum vorbesc despre alimente sănătoase!”

Soției lui i-a plăcut la biserică. Ea a înțeles ce le lipsise și s-a bucurat de noua ei religie. Shyam și soția lui au început să participe la studii biblice și și-au predat inima lui Isus. Mai târziu, au fost botezați și amândoi au ajuns să fie membri credincioși ai bisericii.