[vineri, 6 mai] Răspuns la rugăciunea mamei

Când Isus Și-a trimis ucenicii într-o călătorie misonară, le-a spus: „Cine își pierde viața pentru Mine, o va câștiga” (Matei 10:39). Zdravko și Bozana Stefanovic împărtășesc modul în care chiar aceste cuvinte au fost îndeplinite în viața lui Cala, o doamnă romă care a locuit în orașul sârb Vranje.

Marjan, fiul Calei, și nora acesteia, Begzada, studiau Biblia cu lucrătorii noștri evangheliști de la Gospel Outreach (GO). Lor le plăcea să asculte povestiri despre dragostea lui Dumnezeu și erau foarte interesați de adevărurile din Biblie. Cuplul nostru de evangheliști s-a rugat împreună cu ei, iar aceștia au acceptat toate învățăturile Bibliei. Dar când a sosit momentul de a lua decizia pentru botez, ei au decis să aștepte, spunând că nu sunt încă pregătiți.

Cala, care ascultase cu atenție tot ceea ce lucrătorii evangheliști împărtășiseră cu fiul și cu nora ei, L-a acceptat pe Hristos din toată inima și, cu bucurie pe chip, a cerut să fie botezată. Din acel moment, nu și-a mai putut imagina viața fără Dumnezeu. Împreună cu lucrătorii evangheliști, s-a rugat ca și copiii și nepoții ei să-L accepte pe Hristos ca Mântuitor și să fie botezați.

Din păcate, fiul și nora Calei s-au întors împotriva ei, din cauza iubirii ei pentru Hristos, și au forțat-o să locuiască într-o cameră de la mansardă, fără încălzire pe timpul iernii. Nu i-au permis să folosească soba pe care ea o cumpărase. Membrii bisericii au făcut tot posibilul să-i ofere Calei confort și mâncare. De asemenea, s-au rugat împreună cu ea.

Într-o zi de iarnă, pe când urca scările acoperite de gheață ca să ajungă în camera ei, a alunecat și a căzut, rănindu-se grav. Nu la mult timp după aceasta, a murit.

Amintirile despre credința ei au început să-i deranjeze pe fiu și pe noră, aceștia nemaigăsindu-și pacea. Nu mai puteau să mănânce, să bea sau să doarmă. Se simțeau vinovați din cauza lucrurilor pe care le făcuseră mamei lor. Lucrătorii noștri evangheliști de la GO au continuat să viziteze această casă. Marjan și Begzada au vorbit despre cum mama lor își dorise ca ei să-L accepte pe Isus Hristos în viața lor. El era singurul care îi putea ierta pentru ceea ce făcuseră și să le dea o pace durabilă. Inimile lor au fost atinse și, în cele din urmă, Marjan și Begzada au fost botezați și s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din acel loc.

La revenirea lui Isus, Cala va fi plăcut surprinsă să-și vadă copiii și nepoții alăturându-i-se în dimineața învierii. Suferința și respingerea ei nu au fost în zadar. Când a murit, familia ei a găsit mântuirea eternă în Hristos.