[vineri, 25 martie] O biserică nouă pentru Ariau

Din canoea mea, privind în apa tulbure puteam să văd o multitudine de pești ce înotau leneși printre tufișurile dese. Apa nu avea mai mult de cinci picioare adâncime. De-a lungul malului acestui mic afluent zăceau aliniați copaci căzuți, ale căror ramuri aflate sub apă deveniseră cămin pentru atât de multe specii tropicale ce trăiau în Amazon. Noul meu prieten, Ivenilson, un pastor baptist din sătucul Ariau, din junglă, intrase în apă și mă invita să mă alătur lui ca să ne pescuim „prânzul”.

„Nu sunt anaconde pe acolo?”, l-am întrebat privind cu neîncredere în apă.

„Ba da, dar nu deranjează”, mi-a răspuns. M-am strecurat în apă un pic neliniștit, mi-am pus masca pe față și am început să înot pe sub apă împreună cu el, printre copacii căzuți, minunându-mă de varietatea de pești din această lume acvatică. Înarmat cu o suliță, Ivenilson a reușit să străpungă patru bibani păun, un pește foarte căutat. Pe de altă parte, eu n-am reușit să prind niciunul.

Prietenia mea cu Ivenilson s-a dezvoltat zilnic și, datorită evanghelizării prin prietenie, el și soția lui au acceptat să facă studii biblice cu mine. În fiecare zi, mă întâlneam cu ei și cu încă două persoane și deschideam Biblia pentru a studia adevărurile din Cuvântul lui Dumnezeu: Sabatul biblic, mâncărurile curate și necurate, solia sanctuarului și altele – toate acestea bazându-se pe tema centrală a dragostei lui Dumnezeu pentru noi. Paula, soția lui Ivenilson, lucra ca asistentă medicală din partea guvernului în sătucul acesta din junglă, în care trăiau aproape opt sute de oameni. Fără să fi avut mai mult de o lună de instruire, a fost încântată să aibă alături echipa nostru timp de o lună – chemându-mă aproape zilnic la triere, ca să pun diagnosticul și pentru nenumărate suturi.

Într-o seară, la lumina lanternei, am cusut un deget retezat aproape complet de un accident cu o macetă. În sinea mea zâmbeam, amintindu-mi cum am învățat să suturez la orele de practică medicală din Statele Unite. Cât de departe am ajuns de atunci!

Timp de o lună, echipa noastră formată din nouă persoane a predat studii biblice la aproximativ șaizeci de oameni în fiecare zi. În această comunitate mică, am ținut și o serie de evanghelizări noaptea. Până acum, în acest sat nu a existat o biserică adventistă de ziua a șaptea. În fiecare zi, am folosit evanghelizarea medicală ca să construim relații de prietenie și pentru a prezenta acestor oameni minunați adevărurile lui Dumnezeu.

În fiecare zi, timp de patru ore după-amiaza, Lina improviza o clinică dentară pentru a oferi igienă dentară, un lucru despre care oamenii aceștia habar n-aveau. În ultima săptămână a lunii, folosind o antenă parabolică, am transmis o campanie evanghelistică a lui Mark Finley, transmisă live din Brasilia, Brazilia. În fiecare noapte, cu computerul și micul proiector, alimentate cu curent de la generator, aduceam în fața acestor oameni adevăruri pe care nu le mai auziseră niciodată. La sfârșitul lunii, cincisprezece oameni și-au dedicat viața lui Dumnezeu prin botez și trei, prin declarații de credință. A fost ridicată și o biserică mică, acoperișul fiind aproape gata. În următorul Sabat, nou-credincioșii ar trebui să se întâlnească în biserica lor nouă!

Mai sunt mulți oameni ce trebuie adunați pentru Împărăția lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi intrăm zilnic în contact cu persoane cărora le putem mărturisi despre dragostea lui Dumnezeu. Haideți să fim pescari de oameni și să-i căutăm în mod activ pe cei pierduți pentru Hristos! – de Brad Mills