[vineri, 11 martie] Deschizând inimi pentru Evanghelie

Lub dub, lub dub.” Inima: ritm normal. „Bine, trage aer adânc în piept pentru mine.” Stau lângă Marlene și apăs stetoscopul pe pieptul ei transpirat, ascultând sunetul vieții din interiorul ei.

Țânțarii și alte musculițe înțepătoare zboară în jurul capului meu. Le îndepărtez, încercând să mă concentrez să-i aud plămânii dincolo de conversațiile și încântarea atâtor copii. A trecut mult timp de la ultima vizită făcută de doctori, asistente și evangheliști în satul lor izolat. Toată lumea își așteaptă rândul să fie examinată și îngrijită.

„Ei bine, Marlene, plămânii tăi se aud bine, iar inima ta este puternică”, am asigurat-o. După ce i-am ținut un mic discurs despre nevoia de a bea mai multă apă zilnic, i-am întins o mică pungă cu vitamine, ibuprofen și două pansamente pentru locuitorii râurilor.

Când se pregătea să plece, am întrebat-o dacă ar fi în ordine să înalț o scurtă rugăciune pentru ea și familia ei. Un zâmbet larg îi lumină fața bronzată, arsă de soare. Marlene și-a întins încet mâinile și le-a cuprins pe ale mele. A început să-mi spună despre un vis pe care l-a avut, în care se făcea că o să vadă un doctor care avea să-i ofere mai mult decât vindecare fizică. O lacrimă izolată i se scurse pe față în timp ce a început să enumere mai multe cereri pentru care și-ar fi dorit să mă rog. Cu mâinile împreunate, ne-am plecat capetele și i-am cerut Dumnezeului nostru măreț să o binecuvânteze pe această simplă doamnă ce locuia atât de departe, în regiunea fluviului Amazon.

Prin intermediul proiectului Amazon Lifesavers, am încercat să urmăm exemplul și instrucțiunile lui Isus. „Faceți lucrare misionară medicală. În felul acesta veți reuși să ajungeți la inima oamenilor și se va pregăti calea pentru o propovăduire mai hotărâtă a adevărului. Veți constata că alinarea suferințelor lor fizice îi oferă pastorului ocazia de a sluji nevoilor lor spirituale… Unirea lucrării creștine pentru binele trupesc cu lucrarea creștină pentru binele sufletesc constituie interpretarea adevărată a Evangheliei” („Evanghelizare”, p. 387).

Am găsit ușile deschise zilnic la sediul administrativ în timpul lucrării misionare medicale. Sediul este situat la aproximativ 35 de minute în afara orașului, într-un cartier foarte sărac, aflat pe malul fluviului Amazon. Împreună cu un prieten, am mers din ușă în ușă ca să vizităm vecinii, să aflăm care este numele lor și să le spunem că, dacă au nevoie de asistență medicală, noi suntem aici prezenți. La început, nu a venit nimeni. Apoi, unul câte unul, au început să sosească vecinii. La început, un băiat de doi ani cu degetul sfâșiat. Apoi, un bărbat înțepat de o pisică de mare. În cele din urmă, sosi o canoe mică, dotată cu motor extern și cu paisprezece oameni la bord. Aceștia auziseră despre îngrijirea medicală pe care o ofeream și se întrebau dacă este deschisă clinica. Mi-am pus imediat stetoscopul și am deschis clinica.

Mulțumită îngrijirilor medicale ce le-au deschis inimile, am legat numeroase prietenii.

Ce talente aveți? Indiferent care sunt acestea, folosiți-le pentru a-i ajuta pe cei din jurul vostru. Sunt atât de mulți oameni ce suferă din cauza atâtor boli – fizice, emoționale și spirituale. Câteodată, un zâmbet călduros și o vorbă bună pot fi mai vindecătoare pentru cei din jurul vostru decât medicamentele. Rămânând pe frecvența lui Dumnezeu în fiecare zi, veți vedea cum El vă va folosi pentru a sluji altora din comunitatea voastră.