[vineri, 18 februarie] Înainte să întrebăm

După ce s-a încheiat episodul apropiatei întâlniri cu șlepul, am început să căutăm un nou alternator. Aveam nevoie de unul care avea o ieșire pentru tahometru, care ne permitea să vedem turația motorului. Am scos alternatorul vechi și ne-am dus direct la un magazin cu instrumente pentru navigație. Administratorul a râs de noi și a spus: „Nu o să găsești așa ceva pe insulă.”

Un client care aștepta la rând ne-a recomandat să verificăm în alte trei magazine. Ne-am dus în josul străzii la un magazin de unelte. Doamna din spatele ghișeului a zâmbit și ne-a spus că ei nu aveau decât o anumită marcă de alternator, care nu era ce aveam noi nevoie. În plus, era mult mai mic decât al meu și costa 280 de dolari! Am început să sunăm la alte magazine recomandate. De la fiecare primeam informația că nu vom găsi pe insulă ceea ce aveam nevoie. O doamnă ne-a spus că nu vom găsi o piesă de echipament atât de scumpă stând pur și simplu pe un raft. La ultimul magazin cu instrumente de navigație la care am sunat ni s-a spus că ei pot comanda alternatorul de pe o altă insulă și că avea să ajungă în aproximativ o săptămână. Costul: 380 de dolari! Numai că nu ar fi avut nici măcar o ieșire pentru tahometru.

Am luat loc, cu Tony, deznădăjduiți. Ce să facem în continuare?

Apoi, un tânăr care auzise conversația ne-a recomandat să încercăm la un magazin cu piese auto aflat mai încolo pe drum. Am mers cincisprezece minute până la magazin, iar acolo un bărbat a aruncat o privire lungă alternatorului nostru și ne-a spus că se duce să caute în magazie.

Douăzeci de minute mai târziu, bărbatul s-a întors la tejghea cu un alternator care arăta exact ca alternatorul nostru vechi, doar că era un pic mai mare. Nu ne venea să credem ceea ce vedeam. Am luat alternatoarele și le-am comparat. Șuruburile de fixat obiectul erau în același loc. L-am întors repede ca să ne uităm și la partea din spate și am observat ceea ce părea a fi un cuplaj de ieșire pentru tahometru. L-am întrebat pe bărbat dacă asta era, iar el a ridicat din umeri și ne-a spus că nu are nicio idee. Nici măcar nu era sigur de marca alternatorului; el doar îl găsise pe un raft. Nu avea nici măcar cutia în care fusese inițial. Ne-a spus că crede că era un vechi model de Toyota care nici măcar nu se mai făcea. Cu frică și tremur, l-am întrebat care e prețul. Bărbatul a căutat detalii în computerul său și ne-a răspuns că prețul de vânzare este de 185 de dolari. De abia ne venea să credem ce auzeam! Am plătit imediat prețul și aproape că am plutit pe drum înapoi la ambarcațiune. Am instalat alternatorul și se potrivea; funcționa fără cusur. De asemenea, ieșirea era într-adevăr una pentru tahometru.

Tony m-a privit și m-a întrebat în ce an m-am născut. După ce i-am răspuns că în 1981, el a spus: „Îți imaginezi măcar că Dumnezeu a avut grijă ca alternatorul ăsta să aștepte aici să-și ocupe locul în vas încă dinainte ca tu să te naști?”

În mod cert, Biblia este adevărată. Dumnezeu spune: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Adevărul este că slujim unui Dumnezeu minunat!

În timp ce vă confruntați cu problemele zilnice din viața voastră, până și cu acelea ce par lipsite de speranță, continuați să priviți spre Isus. Amintiți-vă că Dumnezeu are o mie de căi de a rezolva orice situație, pe care nici măcar nu ni le imaginăm. Pe măsură ce vă încredeți în Dumnezeu și începeți să credeți în dispozițiile luate de El pentru viața voastră de fiecare zi, veți simți o pace pe care lumea nu va putea să v-o ofere niciodată.