[duminică, 26 septembrie]

SECȚIUNEA II


Probabil că ai auzit istorisiri despre oameni devotați, precum o mamă care se avântă într-o casă cuprinsă de flăcări pentru a-și salva bebelușul prețios, o fiică ce își îngrijește cu credincioșie părinții în vârstă sau un soldat care își riscă viața pentru a salva un camarad rănit.

Aceste exemple de devotament ale unei persoane pentru o alta ne ajută să înțelegem că devotamentul față de Dumnezeu implică dragoste, prietenie și credincioșie. Atunci când ne consacrăm cu adevărat lui Dumnezeu, ne găsim bucuria în El pentru că este Creatorul nostru, iar plăcerea noastră este să ne supunem Lui.


Rugăciunea Domnească începe prin recunoașterea măreției lui Dumnezeu și prin exprimarea predării noastre depline față de El.

Matei 6:9,10 „Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ”.

Așadar, o parte importantă a devoționalului nostru din fiecare dimineață este să ne consacrăm personal lui Dumnezeu. Acest lucru înseamnă că în fiecare dimineață ne reînnoim dedicarea față de El ca Domn al nostru – Conducătorul nostru de drept – și că alegem să permitem voinței Lui, Legii Lui și dorințelor Lui să ne conducă pe tot parcursul zilei.

Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineață; aceasta să fie prima activitate a ta. Roagă-te astfel: „O, Doamne, primește-mă să fiu cu totul al Tău! Așez toate planurile mele la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine și tot ce fac eu să fie făcut prin puterea Ta”. Această lucrare trebuie să fie îndeplinită zilnic…. Pune toate planurile tale la dispoziția Lui, pentru a fi aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El în providența Sa – „Calea către Hristos”, p. 70

În mod practic, acest lucru înseamnă că alegem să avem încredere în Dumnezeu și că-I dăm dreptul de a ne spune ce să facem. Îi dăm permisiunea să ne conducă planurile pe termen lung, cum ar fi alegerea carierei sau a partenerului/partenerei de viață, călăuzindu-ne alegerile „mici” din fiecare zi în ceea ce privește alimentația, îmbrăcămintea sau lecturile.

Pavel se reconsacra lui Dumnezeu în fiecare zi. De asemenea, alegând să se supună planurilor lui Dumnezeu, el se tăgăduia zilnic pe sine.

„În fiecare zi eu mor” (trad. după KJV). Voința și dorințele lui se luptau în fiecare zi cu datoria și cu voia lui Dumnezeu. În loc să își urmeze înclinațiile, el a făcut voia lui Dumnezeu, oricât de neplăcută sau de chinuitor ar fi fost pentru natura lui firească. – „Mărturii pentru biserică”, vol. 4, p. 299

Dacă noi, asemenea lui Pavel, am recunoscut autoritatea lui Dumnezeu asupra vieții noastre, atunci vom dori să ne petrecem devoționalul învățând de la El și citindu-i sfaturile despre cum trebuie să trăim. În mod cert, trebuie să ne apropiem de Cele Zece Porunci cu o atenție deosebită. De asemenea, trebuie să studiem toate rânduielile lui Dumnezeu, adică diversele porunci din Biblie care ne oferă înțelepciune și fericire în viață. Din conținutul acestora învățăm principii privind disciplina financiară, permițându-ne, astfel, să fim generoși în daruri. Învățăm principii de viață care ne mențin sănătatea în formă prin exerciții fizice și prin evitarea alimentelor nesănătoase, precum carnea de porc. Apoi, sunt mărturiile, adică spusele și scrierile profeților.

Deuteronomul 4:6 „Să le păziți și să le împliniți, căci aceasta va fi înțelepciunea și priceperea voastră înaintea popoarelor, care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi și vor zice: „Acest neam mare este un popor cu totul înțelept și priceput!””


Deuternomul 6:24 „Domnul ne-a poruncit atunci să împlinim toate aceste legi și să ne temem de Domnul Dumnezeul nostru, ca să fim totdeauna fericiți și să ne țină în viață, cum face astăzi”.

Dacă dorim înțelepciune, vom fi doritori să auzim și să luăm aminte la învățăturile Lui.