Influența mijloacelor media asupra creierului

Marii-preoți ai unei noi religii

Cu peste o jumătate de secol în urmă, filosoful Bertrand Russell i-a numit pe producătorii de la Hollywood „mari-preoți ai unei noi religii”. V-ați întrebat cine sunt cei care produc divertismentul față de care noi avem mințile deschise? Cine sunt acești mari-preoți ai noii religii?

Scenaristul Paul Schrader a spus-o fără menajamen- te: „Noi ne suflăm nasul pe valorile voastre. Nu ne pasă dacă vă place de noi. Nouă nu ne place de voi. (…) Oa- menii cred că Hollywoodul are principii, moralitate și valori. Dar nu are.”
Producătorul de film Kevin Smith a admis și el: „Îmi place să cred că este ca și cum i-aș avea așezați aici și i-aș biciui cu un mic mesaj. Un bici cu ceva morală, îndreptat spre ei. Un crâmpei din viziunea mea despre lume. Pentru că asta face orice bun producător de filme.”
Nu trebuie să ne mire că toți producătorii de film ai Hollywoodului plesnesc biciul moralei lor înspre noi. La urma urmei, dacă ai putea trimite un mesaj către milioane de oameni, de ce să nu incluzi acolo și modul tău de a vedea lumea? Dar se ridică o întrebare. Care este viziunea Hollywoodului cu privire la lume? Un studiu a scos la iveală faptul alarmant că mai puțin de 3% din cei de la Hollywood merg regulat la servicii religioase. Deci, cu siguranță că ei văd lucrurile altfel decât noi.
Nu vă lăsați duși în eroare. Hollywoodul nu este ateist. E departe de a fi astfel. Putem citi descrierea următoare despre scenariile primilor actori americani, Rudolph Valentino și Mae West: „În fiecare seară [soția lui Valentino] făcea o ședință spiritistă, cerând ajutor de la lumea spiritelor pentru activitățile sale creative. Apoi, cu creion și hârtie la îndemână, intra în transă și începea să scrie. După ce scrierile acestea erau tipărite, ajungeau la regizor, pe platoul de filmare, a doua zi.”
„Mae West își primea inspirația prin intermediul unor fenomene spiritiste. Mediumul ei își amintește că ea pășea în jurul camerei spunând: „Forțe, forțe, veniți la mine să mă ajutați cu scenariul.” Apoi, ea începea să audă voci și să imagineze scenariul care îi era descoperit. (…) Stătea întinsă pe pat într-o stare ca de transă, dictând ceea ce spiritele îi spuneau.”
Chiar și actori moderni au recunoscut implicarea lor în spiritism și posedarea demonică:
Oprah Winfrey: „Așa văd eu actoria… Îmi folosesc corpul astfel încât să fie recipientul spiritelor celor care au fost înaintea mea… Încerc să mă golesc de mine însămi, ca să las spiritul… să locuiască în mine.”
Peter Sellers: „E mai degrabă ca și cum aș fi un medium și m-aș deschide complet în fața locuirii în corpul meu a unui personaj care să mă posede, astfel încât să producă ceea ce sper să producă.”
Robin Williams: „Mai există și acel lucru…, posedarea. În vremurile străvechi erai ars pentru asta…, dar este ceva care îți dă putere. (…) Poți deveni cu adevărat forța aceasta.”
Denzel Washington: „În principiu, ceea ce am făcut este că m-am așezat în genunchi și am comunicat într-un fel cu spiritele, iar când am terminat, eram eu la conducere.”
Johnny Depp: „Știu că am demoni. Sunt 30 de persoane diferite uneori.”
După parcurgerea acestor citate, creștinul va evita să privească orice material cu acești actori pentru a se asigura că stă departe de implicarea în ocult și de di- vertismentul demonilor. Totuși, simpla evitare a unor actori nu este suficientă, dată fiind mărturia unui om din interior, Fairuza Balk, starul unui film despre vrăjitorie, care a spus: „Mulți actori, care nu își dau numele, desigur, sunt foarte implicați în aceasta [vrăjitorie].”
Dacă mulți actori sunt implicați pe ascuns în ocul- tism, putem fi siguri că nici unele filme aparent nevinovate ale Hollywoodului nu sunt sigure, din punct de vedere spiritual, pentru creștini.
Biblia ne învață că putem cere protecție împotriva in- truziunii demonice în viața și în casele noastre. „Împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi” (Iacov 4:7). Dar există o condiție atașată acestui verset. Înainte de propozi- ția anterioară este scris: „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu.” Dumnezeu dorește să ne protejeze de intrigile Satanei. Dar numai atunci când ne mărturisim păcatele, ne pocăim și ne supunem Lui, putem cere protecția Sa.