[sâmbătă, 31 octombrie]

Tot Dumnezeu a trimis visul

Referința biblică: Daniel 2

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 40

Text-cheie

„Atunci, împăratul Nebucadnețar a căzut cu fața la pământ și s-a închinat înaintea lui Daniel și a poruncit să i se aducă jertfe de mâncare și miresme. Împăratul i-a vorbit lui Daniel și i-a zis: «Cu adevărat, Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor și Domnul împăraților și El descoperă tainele, fiindcă ai putut să descoperi taina aceasta!»” (Daniel 2:46,47)

 

Daniel a răspuns înaintea împăratului și a zis: «Ce cere împăratul este o taină pe care înțelepții, cititorii în stele, vrăjitorii și ghicitorii nu sunt în stare s-o descopere împăratului. Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă taine- le și care îi face cunoscut împăratului Nebucadnețar ce se va întâmpla în vremurile de pe urmă.»” (Daniel 2:27,28)

Ți-ai asumat vreodată meritele pentru ceva ce nu era în întregime realizarea ta? Ai luat vreodată parte la ceva măreț care a cerut mai degrabă un efort de echipă, nu efortul tău, personal, dar cu toate acestea ai considerat că tu meriți laudele? Daniel a exprimat foarte clar cine avea întregul merit pentru relatarea și interpretarea visului împăratului Nebucadnețar. El ne-a oferit un exemplu deosebit cu privire la cum să-I recunoaștem meritele lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care le face și ni le dezvăluie. Daniel a început prin a proclama puterea lui Dumnezeu și responsabilitatea Sa pentru lucrurile importante care au loc în lume.

 

Ce părere ai?
Răspunde la următoarele întrebări:

1. De ce crezi că Nebucadnețar i-a pus la probă pe înțelepți și pe ghicitori?

2. Nu pare a fi o pedeapsă exagerată faptul că i-a măcelărit pe ei și familiile lor și le-a transformat casele în mormane de moloz?

3. Crezi că, într-adevăr, împăratul nu și-a putut aduce aminte visul, cerându-le înțelepților nu doar să-l interpreteze, ci și să i-l povestească?

4. Nu ar fi putut aceștia să inventeze, pur și simplu, o poveste?