[marți, 6 octombrie]

Conform ideii transmise în citatul de la rubrica Flash, cu cât ignorăm mai mult avertizările din partea lui Dumnezeu și refuzăm să ne pocăim, cu atât ne va fi mai greu să ne schimbăm. (Citește și cuvintele lui John Bunyan de la secțiunea Cu alți ochi, pentru aceeași idee, exprimată în alte cuvinte.)

Flash

„Când inimile oamenilor sunt domolite și supuse sub influența presantă a Duhului Sfânt, aceștia vor lua aminte la sfat; dar atunci când întorc spatele mustrărilor, până când inimile li se împietresc, Dumnezeu îngăduie să fie conduși de alte influențe. Refuzând adevărul, ei acceptă minciuna, care devine o cursă spre distrugerea lor.” (Profeți și regi, p. 425)

„Dacă ai păcătuit, nu pune capul pe pernă fără să te pocăiești; deoarece nevoia de pocăință după ce ai păcătuit îți face inima din ce în ce mai tare.” – John Bunyan, scriitor și cleric englez, secolul XVII

Deprinde obiceiul de a-L asculta pe Dumnezeu! Citește Biblia, roagă-te și ia în considerare sfaturile prietenilor creștini, ale profesorilor, părinților și ale conducătorilor bisericii. Dacă te vei obișnui să acționezi condus de Dumnezeu, atunci o să-ți fie mai ușor să-L urmezi.