[sâmbătă, 26 septembrie]

Cine? Eu?

Referința biblică: Ieremia 1

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 34

 

Text-cheie

„Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte și te făcusem proroc al neamurilor.” (Ieremia 1:5)

 

Dumnezeu i-a captat atenția lui Ieremia și i-a încredințat o misiune specială.
La acea vreme, probabil că Ieremia era adolescent. Nu se considera pregătit pentru misiunea pe care Dumnezeu o avea pentru el (Ieremia 1:6), dar Dumnezeu l-a asigurat că acest lucru era plănuit chiar dinainte ca Ieremia să se nască. Crezi că Dumnezeu are un scop precis și pentru viața ta? Ce i-ai spune lui Dumnezeu dacă ți-ar vorbi în același fel în care i-a vorbit lui Ieremia (1:5)?

 

Ce părere ai?

Ieremia a primit dificila misiune de a fi profet al lui Dumnezeu într-o perioadă extrem de grea. Faptul de a fi creștin te-a făcut vreodată indezirabil? Marchează afirmațiile de mai jos care sunt valabile în dreptul tău:

__ Oamenii au râs de mine din cauza convingerilor și practicilor mele religioase.

__ A trebuit să lipsesc de la anumite activități, deoarece aveau loc în Sabat sau în timpul serviciilor divine de la biserică.

__ A trebuit să-i refuz pe prietenii mei atunci când făceau lucruri pe care le consideram nepotrivite: băutură, droguri etc.

__ Sar în apărarea acelora care sunt ridiculizați sau terorizați, chiar dacă eu însumi pot deveni victima atacurilor de acest gen.