[marți, 22 septembrie]

Citește pasajul din Profeți și regi, de la rubrica Flash, și nu uita că Iosia, probabil, era mai mic ca vârstă decât ești tu acum.

„În felul acesta, Iosia, încă din prima tinerețe, se străduise să se folosească de poziția lui ca împărat pentru a înălța principiile Legii sfinte a lui Dumnezeu. Iar acum, în timp ce Șafan, cărturarul, îi citea din cartea Legii, împăratul a descoperit în acest volum un tezaur de cunoștințe, un aliat puternic în lucrarea de reformă pe care dorea atât de mult s-o vadă îndeplinită în țară. S-a hotărât să meargă în lumina sfaturilor ei și, astfel, să facă tot ce-i stătea în putere pentru a-i face cunoscut poporului învățăturile ei și a-l conduce, dacă va fi cu putință, la cultivarea respectului și dragostei pentru Legea Cerului.” (Profeți și regi, p. 398)

Care crezi că a fost cea mai mare provocare pentru Iosia: faptul că cei din jur îl considerau prea tânăr sau ignoranța poporului în ceea ce privește Legea lui Dumnezeu? Cunoști pe cineva care deține evidente calități de conducător încă de la vârstă fragedă? Mergi la respectiva persoană și apreciaz-o în această săptămână, reamintindu-i de importanța lui Iosia pentru poporul Israel.