[duminică, 30 august]

Reforma regelui Ezechia a presupus trei pași, care ne pot ajuta să înțelegem ce înseamnă reforma și pentru copiii lui Dumnezeu de astăzi:

Dorința de a face voia lui Dumnezeu – Ezechia „a făcut ce este bine înaintea Domnului” (2 Cronici 29:2). Reforma începe prin manifestarea dorinței de a face voia Domnului, cum e descoperită în Scriptură.

Sacrificiu – Au existat lucruri la care copiii lui Israel trebuiau să renunțe pentru a-L putea urma cu adevărat pe Dumnezeu. Toate dovezile închinării la idoli trebuiau să dispară (2 Cronici 29:5; 30:14). Care sunt „idolii” pe care ai nevoie să-i îndepărtezi înainte ca Dumnezeu să poată guverna total în viața ta?

Sărbătoare – Acel Paște, primul după mulți ani, a fost o ocazie de bucurie pentru israeliți. Se simțeau atât de bine, încât au hotărât să mai rămână, să se închine și să sărbătorească timp de încă o săptămână. Redeșteptarea este un lucru serios, dar și plin de bucurie. Când Dumnezeu preia conducerea vieții noastre, ne va face plăcere să petrecem timp în prezența Sa.