[sâmbătă, 8 august]

Ești disponibil?

Referința biblică: Isaia 6

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 25

 

Text-cheie

„Am auzit glasul Domnului întrebând: «Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?» Eu am răspuns: «Iată-mă, trimite-mă!»” (Isaia 6:8)

 

La rubrica Ce părere ai? ți se cere să răspunzi la întrebarea: „Ești conectat?” Este vorba de „conectarea” ta cu Hristos.
Poate că o întrebare mai bună ar fi: „Când NU ești conectat sau NU ești disponibil?” Se pare că, în această eră, oricine poate intra în legătură cu noi oricând. Suntem disponibili și pentru Dumnezeu în același fel și în aceeași măsură?
În Isaia 6, Dumnezeu întreabă: „Pe cine să trimit?”, iar Isaia răspunde: „Trimite-mă!” Este acesta răspunsul pe care I-l dăm și noi lui Dumnezeu?
„Ești conectat?” e o întrebare bună pentru noi. Lumea e atât de gălăgioasă, încât, uneori, nu putem auzi șoaptele lui Isus Hristos.

 

Ce părere ai?

Ești conectat? Adică ai telefon mobil, legătură la Internet, e-mail, mesagerie vocală și program de chat etc.?
Notează mai jos toate modalitățile prin care ești în legătură, ești conectat, cu diferiți oameni – fie că e vorba de școală, biserică sau telefon mobil. Poți nota chiar și cu câți oameni ești în legătură, căutând în carnețelul tău de adrese sau în memoria telefonului. La sfârșit de tot, pune-ți următoarea întrebare:„Cu toți acești oameni rivalizând pentru o părticică din timpul meu, cum mai pot auzi apelul lui Dumnezeu adresat mie?