[sâmbătă, 13 iunie]

Cine stă să numere?

Referința biblică: 1 Regi 18:20-22; 19:14-18; Apocalipsa 18:2,4,5

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 14

 

Text-cheie

„[Ilie] a răspuns: «Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău…, am rămas numai eu singur și caută să-mi ia viața.» Domnul i-a zis: …Dar voi lăsa în Israel șapte mii de bărbați, și anume pe toți cei ce nu și-au plecat genunchii înaintea lui Baal și a căror gură nu l-au sărutat.” (1 Regi 19:14,15,18)

 

Rubrica Ce părere ai? te invită să alegi una dintre alternative și să explici de ce ai ales-o.

Citește întrebările de mai jos și pregătește-te să-ți argumentezi poziția:

1. Întrucât este atât de dificil să cunoști inima unei persoane, vor fi mântuiți majoritatea oamenilor? Sau doar o minoritate?

2. Vom fi surprinși să întâlnim anumite persoane în ceruri (fiindcă omul privește la înfățișare, dar Dumnezeu privește la inimă) sau nu, din moment ce stilul de viață transmite valorile noastre cele mai profunde („prin roadele lor îi veți cunoaște”)?

3. Este mai ușor să fim credincioși (ascultători) față de Dumnezeu în necazuri? Sau atunci când ni se întâmplă lucruri bune?

Isus a zis: „Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.” (Matei 7:13)

Afirmația aceasta este ușor sau greu de explicat? De ce?
Enumeră câteva situații din viața ta de zi cu zi care ilustrează cum e calea cea largă și calea cea strâmtă.