[luni, 23 decembrie]

Citește textul-cheie.

„După moartea lui Ghedeon, copiii lui Israel… au luat pe Baal-Berit ca dumnezeu al lor. Copiii lui Israel nu și-au adus aminte de Domnul, Dumnezeul lor, care-i izbăvise din mâna tuturor vrăjmașilor care-i înconjurau. Și n-au ținut la casa lui Ierubaal, a lui Ghedeon, după tot binele pe care-l făcuse el lui Israel.” (Judecători 8:33-35)

Cum poți explica inconstanța israeliților în relația lor cu Dumnezeu? Ce rol joacă un conducător spiritual în evitarea alunecării poporului lui Dumnezeu? Care sunt idolii pe care suntem tentați să-i venerăm astăzi? Ai fost vreodată în situația de a-L uita pe Domnul, chiar și după ce te-a salvat din „mâna tuturor vrăjmașilor”?
Meditează și la fraza:„Și n-au ținut la casa lui Ierubaal, a lui Ghedeon, după tot binele pe care-l făcuse el lui Israel”.
Te-ai surprins și tu vreodată în situația de a nu manifesta recunoștință față de cei care ți-au făcut numai bine? Ce poți face practic pentru a-ți exprima recunoștința față de cei care au avut un impact pozitiv asupra vieții tale spirituale?