[sâmbătă, 17 august]

Dumnezeu Se răzgândește

Referința biblică: Exodul 32 – 34.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 28.

Text-cheie

„«Am văzut cât de încăpățânat este acest popor, a continuat Domnul să-i spună lui Moise. Acum, lasă-Mă! Mânia Mea are să se aprindă împotriva lor și-i voi mistui, iar din tine voi face un neam mare.» Dar Moise a încercat să-L înduplece pe Domnul, Dumnezeul său, zicând: «Doamne, de ce să se aprindă mânia Ta împotriva poporului Tău, pe care l-ai scos din țara Egiptului cu mare putere și cu mână puternică?»” (Exodul 32:9-11)

Secțiunea Ce părere ai? de săptămâna aceasta conține afirmații față de care ți se cere să îți exprimi acordul sau dezacordul. La ce afirmații ți-a fost ușor să răspunzi și la care a trebuit să te gândești mai mult înainte de a putea da un răspuns? Ce afirmație pare a se referi la experiența ta recentă?

Exprimă-ți acordul sau dezacordul față de următoarele afirmații și argumentează.
DA sau NU

__ Dumnezeu nu Se răzgândește.

__ Ispita începe cu tendința noastră de a fi egoiști și de a face ceea ce vrem noi.

__ Dumnezeu are dreptate și îi pedepsește pe  cei care sunt hotărâți să aleagă păcatul.

__ Mânia și dreptatea lui Dumnezeu par a fi în contradicție cu mila și iubirea Sa.

__ Cel mai bun mod de a evita să cedezi ispitei este să fii ferm în convingerile tale.

Afirmațiile de mai sus ridică probleme importante ce sunt abordate în studiul de săptămâna aceasta. Ce afirmație crezi că ar trebui dezbătută și cercetată cel mai mult? De ce?

În Iacov 4:7 ni se spune: „Supuneți-vă deci lui Dumnezeu! Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.” Cât de dificil/ușor îți este să pui în practică adevărurile din acest pasaj în situațiile în care te afli?