[sâmbătă, 20 iulie]

Sângele Mielului

Referința biblică: Exodul 12.

Comentariu: Patriarhi și profeți, cap. 23 și 24.

 

Text cheiei

„Să ia din sângele lui și să ungă cei doi ușori și pragul de sus al caselor în care vor mânca. …Sângele de pe casele în care locuiți va fi un semn pentru voi: când voi vedea sângele, vă voi ocoli și urgia nu vă va distruge atunci când voi lovi țara Egiptului.”(Exodul 12:7-13)

În secțiunea Ce părere ai?, ai fost rugat să alegi între niște situații  deopotrivă de neplăcute. Cum te-ai simțit? Te-ai gândit cât de inutil ar fi să ai toate acele lucruriși să nu poți să le folosești? Pentru ca un lucru să îți fie util, e necesar să poți să îl folosești.

Ce părere ai?

Pe care dintre următoarele lucruri le-ai prefera și de ce?

Să ai un miliard de euro în contul din bancă, dar să nu ai acces la ei.

Să ai un Ferrari, dar să nu ai chei cu care să îl pornești sau carnet de conducere.

Să ai puterile lui Superman, dar să nu știi cum să le utilizezi.

Israeliții trebuiau să facă ceva cu sângele mielului junghiat, pentru ca acesta să le fie util; ei trebuiau să ungă tocurile ușii cu sângele acela. Ce rost ar fi avut să jertfească mielul, dar sângele să nu îl aplicepe ușă? Ar fi fost inutil. Tot la fel și astăzi, ce rost are să pretinzi că ai credință în harul lui Dumnezeu, care te-a răscumpărat prin sângele Său și care îți dă putere să Îl urmezi, dacă nu Îipermiți să acționeze în viața ta? Gândește-te la câteva modalități prin care poți intra în legătură cu harul și puterea lui Dumnezeu. O modalitate ar fi acceptarea iertarii lui Dumnezeu și manifestarea îngăduinței – sau, cu alte cuvinte,a harului – față de o persoană cunoscută.