[marți, 9 iulie]

De la rubrica Flash, aflăm că Iosif își examina frații să vadă dacă le părea rău cu adevărat.

„Iosif era mulțumit. Observase la frații lui roadele unei reale păreri de rău. La auzul ofertei nobile făcute de Iuda, a poruncit ca toți cei de față, în afara acestor bărbați, să iasă; apoi, plângând tare, a strigat: «Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?»” (Patriarhi și profeți, p. 230, orig.)

Care erau dovezile regretului lor? Ce anume crezi că i-a înmuiat inima lui Iosif? Când privesc la tine, pot oamenii să vadă că îți pare rău cu adevărat pentru greșeala/greșelile pe care le-ai făcut, mai ales dacă e vorba de o greșeală gravă? După ce ești iertat, îți schimbi stilul de viață? Ești la curent cu planul lui Dumnezeu pentru viața ta, într-o măsură suficient de mare, încât ai o imagine de ansamblu și nu te tulburi de ceea ce îți fac alții? Citește Filipeni 4:12,13 ca să vezi cum se raporta Pavel la voia lui Dumnezeu.

12 Ştiu ce înseamnă să fii sărac şi ştiu ce înseamnă să ai din belşug. Am învăţat secretul de a fi mulţumit în orice situaţie – fie sătul, fie flămând, fie în belşug, fie în nevoie. 13 Pot totul în Cristos, Care mă întăreşte.