[miercuri, 19 iunie]

Citește textele prezentate la secțiunea Repere și identifică ce anume transmite fiecare verset în parte: (a) încurajare; (b) adevăr biblic; (c) provocare. Alege versetul biblic de care crezi că ai cea mai mare nevoie astăzi și fii gata să-l aduci la cunoștința cuiva. S-ar putea ca astăzi să întâlnești pe cineva care are nevoie de încurajare, de aflarea unui adevăr biblic sau de îndrumare. Roagă-te ca Domnul să te ajute să descoperi de care dintre ele ai nevoie cel mai mult astăzi.

Repere

„Vedeți ce dragoste mare ne-a dăruit Tatăl: să fim numiți copii ai lui Dumnezeu. Și suntem! De aceea nu ne cunoaște lumea: pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.” (1 Ioan 3:1)

„Pot totul în Hristos, Care mă întărește.” (Filipeni 4:13)

„Dar nu numai atât, ci ne lăudăm și în necazuri, știind că necazul produce răbdare, răbdarea produce caracter matur, caracterul matur produce nădejde, iar nădejdea aceasta nu ne dezamăgește, întrucât dragostea lui Dumnezeu ne-a fost turnată în inimi prin Duhul Sfânt Care ne-a fost dat.” (Romani 5:3-5)

„Dar El mi-a zis: «Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea este făcută desăvârșită în slăbiciune.» Așadar, mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să poată locui în mine.” (2 Corinteni 12:9)