[sâmbătă, 1 iunie]

Frumoasă, dar nu numai

Referința biblică: Geneza 24.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 15.

 

Text-cheie

„După ce i-a dat de băut, ea a spus: «Voi scoate apă și pentru cămilele tale, până vor termina de băut».” (Geneza 24:19)

 

Activitatea de la Ce părere ai? te-a provocat să alegi trăsăturile cele mai importante ale viitorului tău partener de viață. De ce le-ai ales în acea ordine? Care crezi că este calitatea cel mai greu de găsit la viitorul soț/soție? De ce?

Așază în ordinea importanței următoarele atribute (1 – cel mai im- portant; 10 – mai puțin important), pe care speri să le găsești la viitorul partener de viață.

____ Bunătate

____ Frumusețe fizică

____ Optimism

____ Curaj

____ Modestie

____ Onestitate

____ Mulțumire

____ Egoism

____ Încredere în sine

____ Creativitate

De ce prima calitate aleasă de tine este atât de importantă? Cunoști pe cineva care personifică cel mai bine această calitate? Ce personaj biblic a dat dovadă că poseda acest atribut? Te-ai căsători cu cineva care nu are această trăsătură? De ce da sau de ce nu?

Trăsăturile de caracter sunt prea importante pentru a fi ignorate – ținând cont de afirmațiile lui Pavel referitoare la căsătorie, făcute în Epistola către Efeseni:

„De aceea bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va uni cu soția lui, iar cei doi vor deveni un singur trup.” (Efeseni 5:31).

Dat fiind faptul că viața ta se va uni cu viața altcuiva, cât de mult contează ca partene- rul tău să aibă calitățile alese de tine?