purewater Studii Adolescenți

Una dintre temele importante din istoria Sodomei este imoralitatea sexuală. Bărbații din oraș au venit la casa lui Lot ca să întrețină relații sexuale cu musafirii lui. Cum i-ai prezenta Evanghelia unui cunoscut care este homosexual sau care e derutat în ceea ce privește înclinațiile lui sexuale?
Îi iubește Dumnezeu pe cei care comit păcate sexuale?

Citește 2 Samuel 11:1-5,26,27.

1 La începutul anului, pe vremea când porneau regii la război, David l-a trimis pe Ioab, împreună cu slujitorii săi şi cu întreaga oştire a lui Israel, la război. Ei i-au nimicit pe amoniţi şi au asediat Raba. David însă rămăsese la Ierusalim.

2 Într-o seară, regele s-a sculat din patul său şi se plimba pe acoperişul palatului. De pe acoperiş a zărit o femeie foarte frumoasă care se îmbăia. 3 David a trimis pe cineva să afle cine este femeia şi i s-a spus că este Batşeba, fiica lui Eliam şi soţia hititului Urie. 4 David a trimis nişte oameni ca s-o aducă la el. Ea a venit la el şi el s-a culcat cu ea (ea tocmai se curăţise de necurăţia ei). Apoi ea s-a întors acasă. 5 Femeia a rămas însărcinată şi i-a trimis vorbă lui David, zicând: „Sunt însărcinată!“

26 Când a auzit soţia lui Urie că soţul ei a murit, l-a jelit. 27 După ce au trecut zilele de jale, David a trimis după ea şi a adus-o în palatul lui. Ea i-a devenit soţie şi i-a născut un fiu. Fapta aceasta a lui David nu a plăcut însă Domnului.

Dumnezeu îi iubește pe păcătoși, dar nu le poate accepta păcatele.
Ce poți face în această săptămână pentru a te păstra curat din punct de vedere sexual?