[marți, 2 aprilie]

De ce crezi că modalitatea de guvernare a lui Dumnezeu și dorința Sa de a primi o slujire din dragoste sunt lucruri atât de greu de înțeles? Citatul din Flash face lumină în problema liberului-arbitru în relația noastră cu Dumnezeu.

„Dumnezeu dorește de la toate ființele create de El o slujire din dragoste, slujire care izvorăște dintr-o apreciere a caracterului Său. El nu găsește nicio plăcere într-o ascultare forțată; El acordă tuturor libertatea voinței, pentru ca astfel ei să-I poată aduce o slujire liber consimțită.” (Patriarhi și profeți, p. 34, orig.)

În timp ce meditezi asupra acestui citat, gândește-te la cineva cunoscut care Îl iubește pe Dumnezeu și Îl slujește de bunăvoie, cu mult devotament. Apoi gândește-te cum ar fi dacă ar face aceleași lucruri, însă din frică și din obligație. Cum te ajută atitudinea acelei persoane în relația pe care o ai cu Mântuitorul? Ce dovezi din viața ei atestă faptul că-L urmează pe Dumnezeu de bunăvoie și din toată inima? Această atitudine se întâlnește rar sau des? Explică.