[Sâmbătă] 9 Februarie

Teroristul numărul 1 al lumii

Referința biblică: Apocalipsa 12:17; 2 Timotei 3:1-5; 2 Petru 3.

Comentariu: Tragedia veacurilor, capitolul 36.

 

Text-cheie

„Atunci balaurul s-a mâniat pe femeie și s-a dus să poarte război cu rămășița seminței ei, cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și țin mărturia lui Isus.” (Apocalipsa 12:17)

 

Ce părere ai?

Ellen White face referire la o multitudine de moduri în care Sa- tana îi va înșela pe oameni la sfârșitul timpului (vezi Tragedia veacurilor, capitolul 36). La final, adevărata identitate a lui Satana va fi demascată, adică aceea de teroristul numărul 1 al lumii. În dreptul fiecărei metode amintite de Caz Ellen White, găsește o exemplificare actuală, căutând pe internet, prin ziare și reviste și discutând cu prieteni și membri ai familiei. Completează spațiile libere.

„Presa publică detaliile revoltătoare ale depravării.” (pag. 586) ………………………………………………………
„Prin două mari erori, nemurirea sufletului și sfințenia duminicii, Satana îi va aduce pe oameni sub înșelăciunile lui.” (pag. 588) ……………………………………………..
„Prin spiritism…” (pag. 589) ……………….. ……………………………
„Satana acționează și prin forțele naturii pentru a-și culege recolta de suflete nepregătite.” (pag. 589) ……………………………………
„El va aduce boli și dezastre.” (pag.589) …………………………..

Discută cu prietenii următoarele întrebări:

• Care ar fi alte înșelăciuni pe care le face Satana pentru a-i prinde pe creștini în cursă și pe care Ellen White nu le-a menționat?
• Dacă ai fi diavolul, cum i-ai ataca pe copiii lui Dumnezeu în zilele din urmă?
• Ce poți face pentru a-ți asigura salvarea?