În 1 Corinteni 13 este definită iubirea. Mult prea des, considerăm că iubirea este un sentiment. Dar iubirea este o acţiune. Când ai de dat un test, întâi te simţi pregătit pentru el şi apoi începi să înveţi sau invers, întâi începi să înveţi şi abia apoi te simţi pregătit? Dragostea adevărată, durabilă, este ceva practic. Manifeşti iubire nu doar atunci când spui lucruri frumoase, ci mai ales când îl pui pe celălalt pe primul plan şi dai dovadă de autocontrol, până se ivesc momentele potrivite pentru un anumit lucru.
Întocmeşte o listă cu 10 modalităţi prin care îţi poţi demonstra iubirea faţă de cineva şi precizează cum poate gestul respectiv să facă relaţia să se dezvolte.

 

1 Corinteni 13 NTR

13 Dacă vorbesc în limbi omeneşti şi îngereşti, dar nu am dragoste, sunt o aramă zgomotoasă sau un chimval zăngănitor. 2 Dacă am darul profeţiei şi înţeleg toate tainele şi am toată cunoaşterea şi dacă am toată credinţa, aşa încât să mute munţii, dar nu am dragoste, nu sunt nimic. 3 Dacă dau tot ce am şi dacă-mi dau chiar şi trupul să mă laud[a], dar nu am dragoste, nu câştig nimic.

4 Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră, 5 nu se comportă indecent, nu-şi urmăreşte propriile interese, nu se supără, nu se gândeşte la rău, 6 nu se bucură de nedreptate, ci îşi găseşte bucuria în adevăr, 7 suportă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

8 Dragostea nu se sfârşeşte niciodată. Cât priveşte profeţiile, ele se vor sfârşi; cât priveşte limbile, ele vor înceta, iar cât priveşte cunoaşterea, ea se va sfârşi. 9 Căci cunoaştem în parte şi profeţim în parte, 10 însă, atunci când va veni ce este desăvârşit, ceea ce există doar în parte se va sfârşi. 11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, judecam ca un copil, gândeam ca un copil; când am devenit adult, am terminat cu lucrurile copilăreşti. 12 Acum vedem ca într-o reflecţie din oglindă[b], însă atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, însă atunci voi cunoaşte aşa cum am fost şi eu cunoscut. 13 Acum deci rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.


Părerea mea