Vești misionare – 6 februarie 2021

Porunca lipsă

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Valentina Shlee a rămas uimită când sora ei mai în vârstă, Galina, i-a spus că ele nu păzeau Cele Zece Porunci. Se aflau în orașul lor natal din nordul Kazahstanului.
Valentina a deschis Biblia și a citit poruncile. Când a ajuns la a patra, s-a oprit.
„Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești”, a citit ea în Exodul 20:8-11. „Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.”
Ea și Galina s-au hotărât să găsească o biserică unde este păzit Sabatul zilei a șaptea. Dar unde să o caute? „Uite cum să facem”, i-a spus Valentina Galinei, „dacă Biblia este într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie să existe o biserică unde sunt păzite Cele Zece Porunci. Să ne rugăm să o găsim.”
Surorile s-au rugat timp de trei luni. „Dacă există o biserică unde sunt păzite toate poruncile, Te rugăm, Doamne, condu-ne la ea”, se ruga Valentina.
Într-o zi, Valentina a simțit o nevoie irezistibilă de a o vizita pe Neli, o rudă. Nu știa ce i-a venit. De obicei stătea acasă toată ziua cu fiul ei de doi ani. În timp ce discuta cu Neli, o altă rudă, Olga, a sunat la ușă. Olga nu era o prietenă apropiată. De fapt, Valentina auzise că se alăturase unei secte periculoase numită Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
În casă, Olga n-a stat să piardă vremea.
– Ce crezi despre Dumnezeu? a întrebat-o ea pe Valentina.
Aceasta nu i-a răspuns, făcându-se că nu aude întrebarea, și i-a pus la rândul ei o întrebare.
– Tu păzești toate poruncile? Păzești Sabatul zilei a șaptea?
Câteva ore mai târziu, Valentina a informat-o pe Galina că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este cea care păzește toate Cele Zece Porunci. Câteva luni mai târziu, surorile au fost botezate împreună.
„Prin Cuvântul Sfânt, Dumnezeu ne-a condus la biserica unde sunt păzite toate Cele Zece Porunci”, spune Valentina.

O parte din darurile din al treisprezecelea Sabat din 2017 au ajutat la deschiderea primei grădinițe adventiste din orașul natal al Valentinei, Pavlodar, Kazahstan.