Vești misionare – 14 februarie 2020

Fătul care a refuzat să moară

Victor Hulbert

„Îmi pare foarte rău”, i-a spus medicul lui Fusae Suzuki. „Soțul tău este foarte tânăr, dar, din păcate, va muri în această noapte sau, cel mult, în câteva zile.” Vestea aceasta a devastat-o pe tânăra mamă japoneză. S-a dus la râu să aducă apă și, privind în apă, s-a gândit să se arunce în ea. Dar chiar atunci au apărut doi bărbați în costume negre.
– Mai ai puțin răbdare, a spus unul dintre ei.
– Da, ai răbdare, spuse celălalt.
După acele cuvinte, bărbații au dispărut. Întâlnirea a smuls-o pe Fusae din ghearele disperării și s-a întors acasă pentru a avea grijă de soțul ei, Mitsuharu, care era fermier și se îmbolnăvise de tuberculoză.

De curând aflase că era însărcinată cu cel de-al doilea copil. Mitsuharu nu putea suporta gândul că soția lui va trebui să se lupte să crească singură doi copii. În cele din urmă, ea a fost de acord cu el că ar trebui să pună capăt sarcinii. Guvernul a aprobat decizia lor.
Farmacista i-a prescris un medicament puternic, care urma să dea rezultate garantat.
„Aveți grijă cu medicamentul și nu depășiți doza prescrisă”, a avertizat ea. „În caz contrar, chiar viață dumneavoastră va fi în pericol.”
Fusae a înghițit prima doză care ar fi trebuit să fie suficientă pentru a pune capăt sarcinii. Plângând de durere, ea simți că fătul se mișcă.
„Copilul meu este încă în viață!” a strigat ea.
A doua zi, a repetat doza. Apoi, din nou, a treia zi. Cu toate acestea, fătul continua să se miște în pântecele ei. În disperare, femeia a băut tot medicamentul din sticlă, până la ultima picătură, dar copilul a rămas în viață.
„Este incredibil!” i-a spus ea soțului ei.
Ea a născut un băiețel perfect sănătos. Câteva luni mai târziu, ea și Mitsuharu au participat la întâlniri evanghelistice și au fost botezați chiar în ziua în care Akeri împlinea un an.
„Data lor de botez îmi amintește întotdeauna că Dumnezeu a intervenit în pântecele mamei mele pentru a-mi salva viața”, spunea Akeri Suzuki, pastor japonez veteran care s-a retras după ce a lucrat ca secretar executiv al Diviziunii Adventiste Asia Pacificul de Nord.
„Părinții mei au fost primii membri ai bisericii adventiste din satul meu.” Akeri avea 30 de ani când mama sa i-a dezvăluit istoria. „Când am auzit de la mama povestea nașterii mele, am fost teribil de șocat și am simțit ca și cum aș fi fost lovit de o lumină puternică”, spus el. „Întregul meu corp s-a cutremurat.”
Copleșit de imensa dragoste a lui Dumnezeu, el s-a gândit: „Sunt un dar foarte prețios de la Dumnezeu.” El s-a rededicat lui Dumnezeu chiar în acel moment. „Dumnezeu a intervenit în pântecele mamei mele pentru a-mi salva viața”, a spus el.

Victor Hulbert este directorul Departamentului Comunicare al Diviziunii Trans-Europene.