Vești misionare – 22 februarie 2020

O minune în Egipt

Andrew McChesney, Adventist Mission

Planul părea perfect: transformarea unei biserici de bătrâni din inima capitalei Egiptului într-un centru comunitar vibrant. Dar firmele de construcții au respins ideea de a renova Biserica Centrală din Cairo.
„În niciun caz nu puteți obține autorizație”, a spus un inginer de top de la o companie de construcții.
Conducătorii bisericii s-au rugat și au decis să meargă mai departe prin credință. Au contactat încă o firmă de construcții și au întrebat despre procesul de obținere a unei autorizații de renovare a clădirii.
„Este adevărat că este greu”, a răspuns un inginer senior, „dar credem că putem obține permisul într-o lună, două, maximum trei.”

O lună mai târziu, inginerul a sunat înapoi pentru a anunța că autorizația de construire era gata.
Progresul rapid l-a uimit pe Akram Khan, trezorierul Bisericii Adventiste din Egipt și Sudan:
„Doar o lună!” a spus el într-un interviu. „Acesta a fost primul semn că Dumnezeu vrea cu adevărat să facem ceva cu această clădire.”
Liderii bisericii spun că au urmat mai multe minuni în succesiune rapidă. Sediul Bisericii Centrale a fost renovat complet într‑un an și și-a redeschis ușile în anul 2018, sub numele de Centrul Cultural Ramses. Este un complex cu patru etaje. Președintele Bisericii Adventiste, Ted N.C. Wilson, a fost la inaugurare și le-a reamintit membrilor bisericii că o parte centrală a misiunii bisericii este de a lucra pentru oamenii din orașele mari.
„Cairo este un oraș cu aproape 20 de milioane de oameni, oameni cu inima frântă, oameni prinși în tot felul de capcane, oameni orbiți de propriile nevoi, oameni care sunt flămânzi spiritual”, a spus pastorul Wilson în discursul său, ținut la inaugurare. „De aceea există Centrul Cultural Ramses.”
Biserica Centrală, care era cândva ocupată de cele 750 de scaune goale, are acum o capacitate de 280 de persoane. Clădirea renovată are, de asemenea, o grădiniță, o clinică stomatologică, un centru de fitness, o sală de masaj, o bucătărie pentru lecții de gătit și șapte săli de clasă pentru seminare de sănătate și cursuri de limba engleză.
Biserica Adventistă din Egipt, țară africană cu o populație de aproximativ 100 de milioane de locuitori, are 200 de membri în Cairo și 800 în restul teritoriului.
Ted Wilson și alți lideri ai bisericii L-au lăudat pe Dumnezeu pentru rapiditatea cu care a fost finalizat Centrul Cultural Ramses, începând cu primul pasul – obținerea autorizației de construire.
„Tot ce facem în această clădire este o minune”, a declarat Khan, un bărbat originar din Pakistan, care a slujit în misiune în Egipt, timp de opt ani.

Rugați-vă pentru cât mai multe minuni în Egipt și nu numai. Vă mulțumim pentru darurile dumneavoastră care facilitează misiunea și fac posibile minuni.