Vești misionare – 18 ianuarie 2020

Cartea neatinsă de foc

Andrew McChesney, Adventist Mission

Un student nigerian și-a pierdut toate bunurile într-un incendiu care a ars chiar și țevile de metal din apartament. A fost șocat când a găsit un obiect neatins de foc: o broșură a cărei autoare este Ellen White – Triumful iubirii. Studentul, Olajide Oluwatobi Igbinyemi, a citit cartea imediat și s-a grăbit să ajungă la biserica adventistă locală ai cărei membri îi dăduseră cartea într-un Sabat de evanghelizare.
„Cartea aceasta este minunată, este extraordinară”, le-a spus Igbinyemi membrilor bisericii, ținând în mână cartea intactă care este un extras din cartea Tragedia veacurilor (broșura conține capitolul 11 al cărții Tragedia veacurilor). „Nu am mai văzut așa o carte! Minunea care s-a petrecut m-a determinat să o citesc!”
Un membru al bisericii i-a prezentat lui Igbinyemi cartea în Ede, un oraș situat la aproximativ 220 de kilometri la nord de capitala Nigeriei, Lagos.
„Membrii bisericii, care lucrau în colaborare cu o asociație mondială ce avea ca scop distribuirea a un milion de cărți în orașele din toată lumea, au reușit să distribuie sute de cărți Triumful iubirii în Nigeria, în fiecare trimestru, în Sabatul special dedicat proiectului Triumful iubirii”, a declarat Joseph Adebomi, președintele Conferinței Osun.
Apoi, Igbinyemi, acest student nigerian într-o instituție de învățământ superior numită Politehnica Federală, a plecat într-o tabără, în septembrie 2018, lăsând cartea în garsoniera în care stătea cu chirie. Când s-a întors, a aflat că un incendiu îi distrusese casa. Manualele, mobila și salteaua pe care dormea fuseseră distruse. „Până și fierul s-a topit”, povestește Adebomi.
Cauzele incendiului nu au fost descoperite imediat. Dar, în timp ce scormonea cenușa, Igbinyemi a găsit cartea Triumful iubirii. În acea zi a citit pe nerăsuflate cartea care folosea istoria și profeția pentru a explica de unde provine haosul din lumea noastră. Apoi a fugit la Biserica Adventistă pentru a-și împărtăși experiența: „Nici nu știți ce carte distribuiți”, a spus el. Puterea lui Dumnezeu este ascunsă în ea.” Igbinyemi a îngenuncheat în fața adunării și L-a lăudat pe Dumnezeu.
Întâmplarea aceasta atinge inimile și crește credința oamenilor din statul Osun din Nigeria.
„Am auzit despre Biblii care nu au ars în incendii, dar nu am auzit niciodată despre vreo altă carte care să nu ardă”, a spus Onaolapo Ajibade, pastor pensionar și fost secretar executiv al Diviziunii Africa Centrală, al cărei teritoriu include Nigeria. El locuiește în Inisa, în statul Osun. „Această minune mi-a sporit dragostea pentru cărțile Spiritului Profetic.”