Vești misionare – 9 noiembrie 2019

Destrămarea unui blestem

Chan Min Chung

Sunny și Salma s-au întâlnit în timpul Zilei Porţilor Deschise pentru studenții de anul întâi la o universitate din Orientul Mijlociu.
Sunny este din Asia şi este student valdenz, adică ea este adventistă de ziua a șaptea și studiază la o universitate seculară din Orientul Mijlociu, în zona Uniunii Africii de Nord a Bisericii Adventiste.
Salma este o studentă din acea zonă și a fost crescută într-o familie necreștină. Cele două tinere s-au împrietenit imediat. Aveau aceleași cursuri și locuiau în același cartier. În curând, Salma a aflat că noua ei prietenă era adventistă. Ea fusese învățată să nu stea în preajma creștinilor, dar Sunny părea foarte bună și cinstită.
Când prietenia lor a devenit mai strânsă, Salma a acceptat, la un moment dat, o invitație de a participa la o întâlnire într-o vineri seara acasă la Sunny. Salma s-a întâlnit și cu alți adventiști și s-a bucurat de conversațiile prietenoase. În scurt timp, a început să îi facă plăcere să cânte și să se roage împreună cu grupul de adventiști în fiecare seară de vineri.
După un an, Sunny a invitat-o pe Salma să viziteze o biserică adventistă și ea a fost de acord. Însă, mai târziu, s-a confruntat cu critici foarte dure din partea familiei și a prietenilor. „Ce ai căutat tu acolo?” a întrebat-o cineva. „Asta înseamnă că te-ai făcut și tu creștină?” a întrebat-o altcineva. Membrii familiei au avertizat-o că vor fi blestemați dacă ea va deveni creștină. Salma era îngrijorată, dar continua să meargă la biserică. Ea s-a alăturat chiar corului de tineri și a participat la seminare de sănătate. Prietenii ei adventiști se rugau pentru ea.
Într-o vineri seara, grupul a vizionat un film despre viața lui Isus și, după aceea, Salma a cerut să studieze cartea Faptele apostolilor.
„Am fost surprinsă, pentru că Salma nu a fusese deloc interesată de studiile biblice timp de aproape un an”, a spus Sunny.
Salma a început studii biblice săptămânale, însă continua să spună că nu are dorința de a se boteza. Era îngrijorată de faptul că familia ei urma să fie blestemată.
Într-o zi de Sabat, Salma a participat la o întâlnire organizată de Misiunea Femeii, unde fiecare femeie trebuia să aleagă o felicitare în formă de inimioară și să mediteze asupra versetului biblic scris în interior. După ce s-a rugat, a ales o felicitare și a deschis-o. Înăuntru, a citit: „Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta” (Faptele apostolilor 16:31).
Imediat, Salma și-a dat seama că nu trebuia să se îngrijoreze cu privire la acel blestem care îi amenința familia. S-a ridicat în picioare și, cu vocea tremurândă, a anunțat că dorea să fie botezată.
„Acesta nu este sfârșitul, ci începutul”, a spus Sunny. „După ce termin studiile, am de gând să rămân aici pentru a lega prietenii pe viață cu oameni ca Salma. Mă rog ca Dumnezeu să-mi trimită mai mulți oameni ca ea.”

Chan Min Chung este directorul Departamentului de Comunicare al Uniunii Nord Americane din Orientul Mijlociu.