Vești misionare – 26 octombrie 2019

Bani pentru misionari

Horacio Rizzo

Planul părea a fi foarte ambițios: trimiterea a 25 de cupluri misionare din America de Sud pentru a împărtăși Evanghelia în țările din „fereastra 10/40”.
Ascultam cu entuziasm cum Erton Köhler, președintele Diviziunii America de Sud, prezenta inițiativa „Misionari pentru lume” în fața a 80 de lideri adventiști de ziua a șaptea din America de Sud, la sediul Diviziunii, din capitala Braziliei, în anul 2014.
Pastorul Köhler a vorbit despre imensele probleme cu care se confrunta Biserica Adventistă în Orientul Mijlociu și a menționat lipsa de resurse financiare și umane. Diviziunea noastră putea contribui prin trimiterea a 25 de cupluri căsătorite și acoperirea tuturor cheltuielilor, inclusiv a cheltuielilor pentru bilete de avion, mâncare și asigurări, pentru perioade determinate de câte cinci ani.
Pastorul Köhler ne-a invitat să susținem financiar inițiativa. Fiecare dintre noi slujeam ca președinți ai Conferințelor din Diviziunea America de Sud. Eu eram președintele Misiunii Argentina Vest-Centrală, un teritoriu mic, cu bani puțini. Depindeam de Uniunea de Conferinţe Argentina pentru a face față tuturor cheltuielilor.
Pastorul Köhler a sugerat ca implicarea și contribuția noastră să fie direct proporțională cu numărul de membri.
„Dar nu toate Conferințele au aceeași situație financiară”, m-am gândit eu. O altă problemă era diferența dintre numărul de membri înregistrați oficial și numărul de membri care participau regulat la biserică. În misiunea mea, numărul din registrul de membri era de 10 000, dar, în realitate, doar 5 000 participau în mod regulat la biserică.
Trebuia să fac o promisiune. Inima îmi bătea cu putere în timp ce analizam problema. Știam că suma sugerată era mult prea mare comparativ cu bugetul nostru. Trezorierul Conferinței nu era cu mine pentru a-l întreba dacă ne puteam permite acea sumă. Nu am avut la dispoziție prea mult timp pentru a cântări problema.
Cu o rugăciune fierbinte, am promis că voi dona suma propusă pentru un teritoriu cu 10 000 de membri.
Apoi i-am scris un mesaj trezorierului: „Asta trebuie să facem.”
El mi-a scris înapoi imediat: „OK.” Și el voia să susțină proiectul la fel ca mine.
Două săptămâni mai târziu, o mare surpriză mă aștepta în birou. Un membru al bisericii vânduse în mod neașteptat o proprietate și adusese o zecime foarte consistentă. Zecimea era de trei ori mai mare decât banii pe care îi promiseserăm că vor fi contribuția noastră la inițiativa misionară a Diviziunii!
Cred cu tărie că prima persoană care beneficiază în actul dăruirii este cel care dăruiește. Inițiativa misionară a Diviziunii America de Sud a adus, de fapt, binecuvântarea asupra membrilor bisericii în cea mai mare parte a Misiunii Argentina Vest-Centrală.

Horacio Rizzo a slujit ca președinte al Misiunii Argentina Vest-Centrală pentru aproape trei ani, înainte de a fi numit președinte al Universității Adventiste River Plate din Argentina, în anul 2016. Trei cupluri căsătorite care au absolvit universitatea slujesc ca misionari în cadrul programului „Misionari pentru lume”.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse