Vești misionare – 12 octombrie 2019

Un dar de 4 000 de euro

Viriato Ferreira

Într-o dimineață de vineri, ne-am confruntat brusc cu o dilemă serioasă.
Arhitectul Centrului VitaSalus a anunțat că este urgent nevoie să amplasăm balustrade în jurul mai multor clădiri. „Dacă se întâmplă să cadă cineva, veți avea mari probleme”, ne-a avertizat el.
Știam că are dreptate. VitaSalus este un centru de influență conceput după principiile inspirate prezentate de Ellen White și funcționează în armonie cu valorile etice, profesionale și spirituale susținute de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Centrul este situat pe un munte de lângă orașul Penela, la aproximativ 185 de kilometri nord față de capitala Portugaliei, Lisabona.
Arhitectul a evaluat costul balustradelor la 4 000 de euro.
M-am întors către directorul administrativ:
– Avem banii? l-am întrebat.
– În niciun caz, a răspuns el. Nu avem bani.

Mintea îmi era chinuită de gânduri. Dintr-odată, mi-a venit o idee: „Al cui proiect este acesta?” m-am gândit eu. „Nu e al meu. Este proiectul lui Dumnezeu!”
Am împărtășit această idee cu directorul administrativ și cu alte persoane prezente la acea întâlnire. „Dumnezeu ne va oferi mijloacele necesare pentru aceste balustrade”, am spus. „Sunteți de acord să continuăm demersurile și să comandăm balustradele?”
Toți au dat din cap aprobator, iar eu m-am rugat: „Doamne, vom comanda aceste balustrade, pentru că sunt cu adevărat necesare.”
Am comandat balustradele.
Cinci zile mai târziu, într-o zi de miercuri, am primit un e-mail de la o persoană pe care nu o întâlnisem niciodată: „Doctore, vreau doar să vă anunț că am depus 4 000 de euro în contul bancar al Centrului VitaSalus.”
„Lăudat să fie Domnul!” am strigat eu cu voce tare. I-am scris un e-mail în care i-am povestit despre frământarea noastră de vineri dimineață.
El a răspuns imediat:
„Doctore, acest lucru confirmă faptul că banii chiar sunt pentru acest proiect. Vineri dimineață, m-am trezit cu dorința de a ajuta VitaSalus. Nu am fost niciodată acolo, dar, pur și simplu, simțeam acest îndemn. Totuși nu eram sigur că soția mea va fi de acord cu mine, așa că am spus o scurtă rugăciune: „Doamne, dacă aceasta este voința Ta, pune aceeași dorință și în inima soției mele.” Imediat după rugăciune, soția a intrat în biroul meu și mi-a zis:
– Dragule, știi proiectul acela din Penela? Cred că ar trebui să-i ajutăm.
Nu-mi venea să cred ceea ce auzeam și am întrebat-o:
– Cât crezi că ar trebui să dăm?
– Cred că 4 000 de euro ar fi o sumă potrivită, a spus ea.
Ce lecție am primit! Dacă am fi oprit lucrările la VitaSalus din lipsă de fonduri, am fi pierdut o mare binecuvântare pe care am primit-o pentru că ne-am încrezut în Dumnezeu. Cel mai important lucru nu au fost balustradele, ci faptul că Dumnezeu ne-a arătat că lucrarea Lui poate fi dusă la bun sfârșit atunci când ne încredem în El.

Dr. Viriato Ferreira este directorul Centrului de influență VitaSalus din Penela, Portugalia, și director asistent voluntar al Departamentului Sănătate în cadrul Bisericii Adventiste la nivel mondial.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse