Vești misionare – 28 septembrie 2019

Un șofer de taxi își conduce pasagerii la Hristos

Byungeun Oh

Byungeun Oh, un șofer de taxi dintr-o zonă rurală din Coreea de Sud, mersese la biserică ani de zile fără să câștige pe cineva pentru Hristos și s-a hotărât să schimbe acest lucru.
Byungeun avea mulți pasageri care mergeau regulat cu el, așa că a început să construiască relații. Le cerea numărul de telefon, apoi, împreună cu soția lui, îi invita la masă în oraș sau le făcea o vizită.
Într-o după-amiază de Sabat, Byungeun și soția lui, Mihyun Yun, l-au vizitat pe un om pe nume Choi. După ce au vorbit un timp, Byungeun l-a invitat la cină. Chiar când plecau, domnul Choi le-a arătat o biserică micuță din apropiere, spunând că în trecut mergea acolo pentru închinare.
Byungeun a văzut în asta o ocazie de a-și împărtăși credința.
„Și noi avem o biserică foarte frumoasă,” a spus el. „Ați vrea să veniți să o vedeți?”

Domnul Choi a fost de acord să viziteze biserica din orașul Chuncheon.
Byungeun a mers apoi spre un restaurant din zonă. Proprietarul acestuia, adventist fiind, a fost încântat să audă că domnul Choi vrea să vină la biserică și a spus că mâncarea era din partea casei. Amabilitatea acestuia l-a surprins pe domnul Choi, întărindu-i dorința de a vizita această biserică.
După primul Sabat, domnul Choi a continuat să participe în mod regulat și a fost botezat.
Byungeun tocmai câștigase primul său suflet pentru Hristos și nu intenționa să se oprească.
Într-o zi, în timp ce conducea, a observat un domn în vârstă ieșind din casă. Îl mai văzuse și altădată, așa că s-a oprit să-l salute.
„Tocmai voiam să chem un taxi”, i-a spus omul.
Byungeun s-a oferit imediat să-l ducă la destinația dorită. Pe drum a aflat că numele lui era Park și s-a hotărât să îi facă o vizită în acea seară.
Byungeun și soția lui au venit cu câteva mici daruri. Domnul Park i-a invitat în sufragerie și i-a prezentat soției sale. Byungeun a aflat că soția acestui domn avea o problemă. Nu putea participa la serviciile de închinare de duminica de la biserica ei, din cauză că lucra șase zile pe săptămână, cu sâmbăta liberă.
„Noi mergem la biserică sâmbăta”, a spus Byungeun. „Nu vreți să veniți cu noi?”
La scurt timp a fost botezată.
În decurs de doi ani, Byungeun a condus trei oameni la Hristos. El este convins că, dacă un șofer de taxi de 58 de ani a reușit să facă asta, oricine altcineva va putea.
„Lucrați mai puțin pentru voi și mai mult pentru Dumnezeu”, a spus el. „Simplificați-vă viața și apoi umpleți-o cu bucuria de a le sluji oamenilor.”
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse