Vești misionare – 30 martie 2019

Expusă la virusul HIV de două ori!

Maria Lemos Abel, o asistentă medicală adventistă de ziua a șaptea care lucrează într-un spital de stat din Mozambic, i-a cerut unei mame să-și țină fetița de doi ani nemișcată ca să-i facă o injecție cu penicilina G pentru a-i trata infecția bacteriană.
Însă mama nu a ținut-o bine, fetița s-a mișcat și Maria s-a înțepat din greșeală în degetul arătător de la mâna stângă.
Urmând regulamentul spitalului, Maria le-a făcut imediat analize de sânge femeii și fetiței. În 30 de minute a primit rezultatul: și femeia, și fetița erau infectate cu virusul HIV.

Maria, mamă a patru copii, a izbucnit în plâns. Avea experiență cu pacienții bolnavi de SIDA și știa că virusul se transmite ușor prin sânge.
„Doamne, Te rog, ajută-mă să nu mă îmbolnăvesc de SIDA!” s-a rugat ea.

Medicul spitalului i-a recomandat să ia medicamentele antiretrovirale, care suprimă virusul HIV, de două ori pe zi timp de o lună. După aceea, trebuia să lase să treacă alte cinci luni pentru a efectua un nou test.
„M-a durut mult așteptarea aceasta”, mărturisește ea. „Nu știam ce îmi rezervă viitorul.”
În acest timp, Maria s-a rugat fierbinte ca Dumnezeu să intervină.

La o jumătate de an după incident, rezultatul testului a ieșit negativ. Nu luase virusul.

„Eu cred că acesta a fost un răspuns de la Dumnezeu”, povestește Maria. „L-am lăudat pe Domnul!”
După trei ani, în martie 2017, o femeie de treizeci de ani a tresărit când Maria i-a efectuat o mică incizie la un braț umflat. Atunci, Maria s-a tăiat cu bisturiul la degetul mare de la mâna stângă. I-a făcut analize de sânge pacientei și rezultatele au ieșit pozitive pentru virusul HIV.
Maria a rămas stupefiată. A plâns din nou și a luat medicamentele antiretrovirale. S-a rugat iarăși în cele șase luni de așteptare încordată. La final, testul a ieșit negativ.

Maria, acum în vârstă de cincizeci şi unu de ani, le povestește experiența ei femeilor spitalizate în urma violului și le recomandă medicamentele antiretrovirale și rugăciunea.
„Obișnuiesc să le spun așa: Dumnezeu m-a salvat în situații în care nu am avut nicio vină și vă poate salva și pe voi!”
La cel puțin trei femei le-a ieșit testul negativ după ce au urmat sfaturile ei. Două dintre ele erau victime ale violului, iar a treia era o colegă de-a ei asistentă.

„Este o minune că nu m-am contaminat cu virusul HIV și le vorbesc oamenilor despre puterea rugăciunii și a Domnului”, ne spune Maria.

Andrew McChesney

O parte a colectei din Sabatul al Treisprezecelea de trimestrul acesta va ajuta la înființarea în orașul în care lucrează Maria a unui orfelinat pentru copiii ai căror părinți au decedat din cauza bolii SIDA. Vă mulțumim pentru darurile voastre pentru misiune!