Vești misionare – 9 martie 2019

Niște unelte și un vapor

Adventiștii de ziua a șaptea din centrul Rusiei au plecat în misiune cu vaporul și căpitanul vaporului a renunțat la fumat.
Copiii au scris scrisori despre Cele Zece Porunci și le-au distribuit pe străzile Rusiei.
La prezentările evanghelistice le-au fost oferite unelte oamenilor afectați de conflictul din estul Ucrainei.

Acestea sunt metodele inovatoare prin care membrii bisericii răspândesc Evanghelia în Diviziunea Euro-Asia, care cuprinde o mare parte a teritoriului fostei Uniuni Sovietice. Scopul lor este să revigoreze creșterea numărului membrilor, care a stagnat în mare parte.

„Este un teritoriu cu multe provocări, dar Dumnezeu lucrează prin proiectul Implicarea totală a credincioșilor”, declară președintele Diviziunii, Mihail Kaminskiy.

Unsprezece cadre medicale adventiste au pornit într-o călătorie cu vaporul pe fluviul Volga pentru a lucra în câteva orașe vechi. Călătoria a urmat un cunoscut traseu turistic și a fost organizată de o organizație nonguvernamentală care i-a invitat pe adventiști să prezinte principiile de sănătate legate de consumul de apă, de expunerea la soare, de mișcare și de odihnă, dar și să țină cursuri de renunțare la fumat.
A participat la cursuri și căpitanul vaporului, un fumător înrăit. „Fuma atât de mult, încât era mai mereu înconjurat de un nor de fum”, ne povestește Ivan Velgoșa, președintele Uniunii de Conferințe Rusia de Vest.

Până la sfârşitul călătoriei, căpitanul a renunțat la fumat și a interzis fumatul pe vapor. Adventiștii i-au oferit o carte de sănătate și i-au spus că Isus îl putea ajuta să nu mai fumeze niciodată. La mai bine de o lună după aceea, căpitanul nu mai pusese țigară în gură.
În orașul Nijni Novgorod, copiii au scris scrisori despre Legea lui Dumnezeu și le-au împărțit oamenilor de pe stradă. Un copil a scris astfel: „Trebuie să ne aducem aminte de porunca a treia ca să nu vorbim urât despre Dumnezeu.” Un alt copil a scris: „Dacă oamenii nu ar mai fura, am fi cea mai bogată țară din lume.” Activitatea aceasta a durat cinci zile.

„În estul Ucrainei, membrii bisericii au descoperit că uneltele electrice oferite gratuit îi atrăgeau pe bărbați la evanghelizare. Femeile veneau la prezentări, însă numărul bărbaților a crescut brusc când bisericile au început să ofere bormașini”, ne-a povestit Stanislav Nosov, președintele Uniunii de Conferințe din Ucraina. „Bărbații au nevoie de unelte pentru a-și repara casele distruse în urma conflictului”, precizează el.

Au fost organizate extrageri zilnice în cadrul evanghelizărilor de două săptămâni din câteva orașe din estul Ucraina. Câștigătorii aveau de ales între o bormașină și un set de farfurii, iar cine participa la șapte prezentări la rând primea o cutie cu alimente care conținea macaroane, zahăr, lapte și alte alimente de bază. Zeci de oameni s-au botezat.

„Dumnezeu lucrează în mod minunat prin Implicarea totală a credincioșilor”, a declarat Mihail Kaminskiy.

Andrew McChesney