Minutul pentru misiunea mondială!

David Livingstone a avertizat: „Simpatia nu poate înlocui acțiunea.”

Tu ce poți face anul acesta pentru cei care nu știu despre Isus?

Astăzi ne rugăm pentru Sayyid, în India.

Populație: 7.727.000

Religie majoritară: Islam

Limbă vorbită: Urdu

Creștini: 0,0%

Evanghelici: 0,0%

Traducerea Bibliei: completă

Misionari și pionieri necesari: 156

Populația sayyidă este unul dintre segmentele mai mari ale musulmanilor din India. Cuvântul înseamnă literalmente „maestru”; cel mai apropiat echivalent englez ar fi „sir” (domn) sau „lord” (domn). Unii musulmani folosesc termenul sayyid pentru descendenții lui Abu Talib, unchiul lui Muhammad. Strămoșii sayyid au migrat în India din diferite părți ale Iranului.

Obstacole

Populația sayyidă poate avea o înțelegere inadecvată despre cine este cu adevărat Isus, Fiul lui Dumnezeu.

Idei de mobilizare

Lucrătorii creștini trebuie să dezvolte relații bune cu oamenii Sayyid, prietenii bazate pe încredere.

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă pentru urmașii lui Hristos, care vor fi găsiți în curând în comunitatea sayyidă, să fie bine întemeiați în credință, depinzând pe deplin în Hristos pentru viața lor veșnică și pentru puterea de a trăi o viață curată.
  • Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu, întărirea și vindecarea familiilor și a comunităților din poporul Sayyid prin viața abundentă pe care o oferă Isus tuturor celor care Îi cheamă numele. Rugați-vă pentru o sete de cunoaștere și ascultare de Isus (pe care musulmanii îl numesc Isa al-Masih).

Text biblic

Am văzut un alt înger, care zbura în înaltul cerului. El avea de vestit Evanghelia veşnică celor ce trăiesc pe pământ – la fiecare neam, seminţie, limbă şi popor. (Apocalipsa 14:6)

* preluat și adaptat după joshuaproject.net