Vești misionare – 19 ianuarie 2019

Bucurie în zori de zi

Într-o zi, la ușa casei noastre a bătut un colportor adventist de ziua a șaptea. Mama mea s-a arătat interesată și a cumpărat trei cărți de Ellen G. White: Solii pentru tineret, Viața lui Iisus și o Biblie la pachet cu Tragedia veacurilor. Apoi a început să frecventeze Biserica Adventistă și s-a botezat.

La vremea aceea, eram în clasa a VIII-a și mă pregăteam pentru liceu.
Mama s-a rugat și a postit ca să optez pentru Academia Eastern Gate, o școală adventistă cu internat din Francistown, Botswana, aflată la o distanță de circa două ore și jumătate de mers cu mașina de orașul nostru, Mahalapye. Tata nu a fost de acord, fiindcă nu putea achita taxa.

Însă mama nu și-a pierdut speranța și a continuat să se roage. M-am rugat și eu cu ea. Mă trezea devreme dimineața și ne rugam împreună. Seara ne rugam iar.
Dar tata a rămas la hotărârea inițială și am intrat la un liceu de stat dintr-un oraș vecin. Mi-a fost greu să mă adaptez acolo. Unii elevi foloseau droguri și alcool. Profesorii nu prea își dădeau interesul – important era să achităm taxa școlară.
În clasa a X-a, am simțit că nu mai puteam continua studiile acolo și l-am rugat pe tata să mă transfere la școala adventistă. „Nu vreau!” mi-a răspuns scurt.
Am plâns și m-am rugat toată noaptea. L-am rugat pe Domnul să mă ajute, fiindcă îmi doream foarte mult să învăț la școala adventistă. Am stat de vorbă cu mama, iar ea mi-a citit din Psalmul 30:5, care spune astfel: „Seara vine plânsul, iar dimineața, veselia.”
Versetul acesta mi-a dat speranță.

După două luni, la sfârșitul vacanței de vară, l-am rugat pe tata din nou să-mi dea voie să mă transfer la școala adventistă, iar el mi-a spus: „Bine!”
I-am mulțumit Domnului! Am învățat din experiența aceasta că Domnul ne ascultă cererile mereu și că totul se petrece potrivit planului Său, numai noi să avem credință și să ascultăm de El.

Acum am şaisprezece ani și sunt în clasa a XII-a la această școală. După absolvire, doresc să îmi continui studiile la Facultatea de Medicină.

Toți ai mei, inclusiv cei doi frați mai mari ai mei și sora mea mai mare, au devenit adventiști. Doar tata a mai rămas. Vă rog, rugați-vă pentru el, pentru noi și pentru școală!

Gorata Obonetse

În același campus cu Academia Eastern Gate se găsește și Școala Primară Eastern Gate, care a fost inaugurată în 2017 cu ajutorul unei colecte din Sabatul al Treisprezecelea din 2015. Vă mulțumim că susțineți prin darurile voastre educația adventistă din întreaga lume!