Vești misionare – 12 ianuarie 2019

Am primit în dar un copil

Janice Clark, profesoara de sport de la Școala Băștinașilor Mamawi Atosketan din provincia canadiană Alberta, nu era absolut deloc pregătită pentru „oferta” pe care a primit-o telefonic, într-o zi rece de martie, de la o fostă elevă.
– Sunt însărcinată cu al doilea copil și nu pot să-l cresc. Mă întreb dacă vreți să-l luați dumneavoastră, i-a spus simplu Annette (nu este numele real), fosta elevă care avea optsprezece ani.
– Cum adică să-l iau eu? a cerut ea lămuriri.
– Mi-aș dori să-l adoptați…

Janice nu a luat în serios propunerea ei și a încercat să aibă o întrevedere cu ea și cu părinții ei. Toate eforturile însă au eșuat.

După două luni, a primit un nou apel de la Annette.
– Puteți veni la spital să mă ajutați? Urmează să nasc, i-a spus ea. Avea să facă cezariană.
Janice și soțul ei, care au împreună cinci copii biologici și patru copii adoptați, au sosit la spital devreme dimineața. Asistenta i-a întâmpinat zâmbind:

– A, dumneavoastră sunteți părinții adoptivi!

Cuvintele acestea au fost un șoc pentru Janice. Avusese convingerea că Annette își făcuse alte planuri pentru copil, pentru că nu discutaseră decât o singură dată despre adopție și atunci doar telefonic.

Ajunsă în salon, a încercat să afle ce planuri are fata.
– Ce nume vrei să-i pui copilului?

– Păi, este copilul dumneavoastră, i-a răspuns ea. Vă las pe dumneavoastră să-i alegeți numele.

Abia în momentul acela a luat Janice în considerare ideea de a-l adopta pe bebeluș.
Câteva ore mai târziu, în ziua de 12 mai 2016, Annette a născut un băiețel sănătos. Janice a rămas la spital în noaptea aceea și a luat copilul la ea o zi mai târziu. I-a pus numele Huxley.
Janice crede că Annette i-a dat copilul pentru că s-a simțit iubită de profesorii de la școala adventistă.
– Eu nu am nimic special, ne-a explicat ea. Îi cunosc familia de mulți ani. Ea și toți frații ei au fost impresionați de dragostea profesorilor din școala noastră. De aceea m-a rugat să-i adopt copilul! Este o mare onoare pentru mine să-l pot învăța pe Huxley despre Creatorul lui! a adăugat ea cu lacrimi în ochi.

Andrew McChesney

O parte a Colectei din Sabatul al Treisprezecelea din trimestrul doi al anului 2018 a ajutat Școala Băștinașilor Mamawi Atosketan să-și extindă programul de studii.