Întrebați majoritatea creștinilor dacă ar dori să se implice mai mult pentru misiunea lumii, iar răspunsul ar fi probabil da. Adesea, lipsa unui plan concret este ceea ce îi împiedică să pună această dorință în acțiune. Următorul plan oferă o schiță pas cu pas pentru o slujire cu impact de acasă pentru o familie de misionari care lucrează peste hotare.

Ziua 01 – Alege o familie misionară pentru a fi misionarii lunii respective în calendarul tau. (Poți să găsești o familie misionară aici https://www.adventistmission.org sau aici http://afmonline.org)
Ziua 02 – Planifică activitățile din această lună, notând o activitate pentru fiecare zi.
Ziua 03 – Pune fișa de rugăciune a misionarului într-un loc vizibil. Dacă nu poți obține una, afișează numele membrilor familiei.
Ziua 04 – Află ceva nou despre țara în care aceștia lucrează. (vizitează site-ul http://www.operationworld.org/countries-alphabetically)
Ziua 05 – Începând de astăzi, puneți deoparte un timp în fiecare zi pentru a te ruga pentru misionarii tăi.
Ziua 06 – Roagă-te ca Dumnezeu să deschidă uși ale oportunități (Col. 4: 3).
Ziua 07 – Dacă știi zilele lor de naștere sau aniversare, cumpără felicitări, scrie și pune-le deoparte pentru a fi trimise prin poștă. Pune memento-uri pe calendarul tău, astfel încât să le trimiteți la timp.
Ziua 08 – Caută scrisorile recente cu cereri de rugăciune ale misionarilor (pe internet). Notează motive de rugăciune specifice de care trebuie să iți amintești și postează lista alături de fișa de rugăciune a misionarului.
Ziua 09 – Începe să cumperi articole pentru un pachet cadou.
Ziua 10 – Trimite un e-mail familiei.
Ziua 11 – Roagă-te ca slujirea lor să fie bine primită (Romani 15:31).
Ziua 12 – Pregătește un fel de mâncare specific țării unde ei slujesc.
Ziua 13 – Scrie o scrisoare pentru a fi inclusă în pachetul cadou.
Ziua 14 – Chemă-ți un prieten și rugați-vă împreună pentru o rugăminte specifică (neconfidențială) a misionarilor tăi.
Ziua 15 – Roagă-te să împărtășească cu îndrăzneală Evanghelia (Efeseni 6:19).
Ziua 16 – Învață câteva cuvinte simple din limba în care slujesc și practică-le pe tot parcursul zilei. (vizitează site-ul http://www.operationworld.org/countries-alphabetically)
Ziua 17 – Caută o carte de la bibliotecă despre țara în care aceștia lucrează.
Ziua 18 – Roagă-te să le oferi un cadou financiar special.
Ziua 19 – Pregătește un cadou făcut în casă pentru a fi adăuga la pachet.
Ziua 20 – Găsește și ascultă muzică în limba câmpului misionar respectiv. (vizitează site-ul http://www.operationworld.org/countries-alphabetically)
Ziua 21 – Dacă cererile de rugăciune implică necesități pentru Biblii sau materiale, ia în considerare cumpărarea unor elemente și adăugarea lor în pachetul cadou.
Ziua 22 – Roagă-te pentru protecție (2 Tesaloniceni 3: 2).
Ziua 23 – Postește o masă și roagă-te pentru misionari.
Ziua 24 – Creează o înregistrare, incluzând mesaje personale și salutări, rugăciuni și încercările tale de a vorbi în limba țării în care slujesc.
Ziua 25 – Creează o copie a calendarului tău pentru a o adăuga în pachetul cadou, astfel încât să poată vedea cum ai petrecut luna.
Ziua 26 – Roagă-te ca mesajul din Cuvântul lui Dumnezeu să nu fie împiedicat și că oamenii din zona respectivă să fie mântuiți (Romani 10: 1, 2 Tesaloniceni 3: 1).
Ziua 27-29 – Utilizează aceste zile pentru a face orice activități pe care le-ai pierdut.
Ziua 30 – Trimite pachetul cadou.

Tradus și adaptat după un material de

Kathy Kelly, Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea


Părerea mea