Vești misionare – 9 iunie 2018

Şepci inscripţionate cu „Ai încredere în Isus!”

Tony Pouesi, privat de libertate timp de nouă luni în urma decesului unui bărbat pe care îl lovise, a început să fie interesat de Dumnezeu după eliberarea sa neaşteptată dintr-un penitenciar din statul american Alaska.
Neavând un loc al lui, s-a mutat într-un cămin pentru foştii deţinuţi, care aparţinea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Şi-a făcut obiceiul de a avea un devoţional personal în fiecare dimineaţă, de a participa la ora de rugăciune de miercuri şi de vineri seara şi de a păzi Sabatul.

„Pentru prima oară în viaţă, am avut şansa de a trăi într-o familie creştină adevărată”, spune el.

În inima lui a încolţit dorinţa de a le împărtăşi altora noua lui dragoste pentru Isus şi a luat decizia de a înfiinţa o organizaţie cu numele Alaska Street. Programul de lucru este de cinci zile pe săptămână, iar activitatea constă în distribuirea de pliante GLOW, de cărţi cu făgăduinţe biblice şi de obiecte de îmbrăcăminte. Se roagă cu necunoscuţii şi le vorbeşte despre Isus.
Tony a descoperit că îi este mai uşor să deschidă o conversaţie cu oamenii atunci când poartă o şapcă inscripţionată cu cuvintele „Ai încredere în Isus!”

„Este o bună metodă de a da mărturie”, spune el. „Mulţi oameni vin la mine şi deschid discuţia despre Dumnezeu. Dacă îi văd interesaţi, le povestesc cum mi-a schimbat Isus viaţa.”
Preocuparea lui cea mai mare este legată însă de membrii familiei lui. După ce a fost eliberat din închisoare, a sunat-o pe mama lui, care locuieşte singură în Shelton, Washington, şi i-a făcut o rugăminte: „Nu-ţi cer în lumea asta decât un singur lucru: să te înscrii la un curs de Biblie!”
Mama lui a acceptat şi, la sfârşit, a renunţat la fumat şi a slăbit paisprezece kilograme. Acum păzeşte şi ea Sabatul.
„Am fost sigur că studiul Bibliei îi va schimba viaţa”, spune Tony. „Aceasta este puterea lui Dumnezeu!”

Tony este în căutare permanentă de noi metode de a da mărturie despre Isus. Într-un Sabat, după ce a plecat de la biserică, a întâlnit pe stradă un bărbat care ducea în spate o cruce mare albă. A aflat de la el că o purtase în toată lumea timp de şase ani. I-a povestit cum L-a cunoscut pe Dumnezeu, iar bărbatul i-a dăruit crucea lui.
I-a luat ceva timp până să prindă curajul de a purta crucea prin oraş. Însă când a început, reacţiile oamenilor au fost neaşteptat de bune.
„Şoferii claxonau, îmi făceau cu mâna şi spuneau: «Lăudat fie Domnul!» povesteşte el. A fost extraordinar!”
Tony nu este convins că purtarea crucii prin oraş este cea mai bună metodă de a da mărturie. Dar este convins că şapca lui inscripţionată cu cuvintele: „Ai încredere în Isus!” este eficientă. Planul lui este să-şi susţină lucrarea misionară din vânzarea pe internet a şepcilor şi a tricourilor inscripţionate cu mesaje creştine.

„Dumnezeu mi-a pus în suflet dorinţa arzătoare de a vesti Evanghelia şi dorinţa asta nu mi s-a stins!” exclamă el.

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission


Părerea mea