Vești misionare – 28 aprilie 2018

Cum să le vorbim altora despre Dumnezeu

Cu ocazia unei înmormântări, David Kim, un adventist de ziua a şaptea, director al unei companii, făcea conversaţie cu un coleg de-al lui şi, la un moment dat, acesta l-a întrebat ce-i plăcea să facă în weekend.
– Mă duc la biserică şi-mi petrec timpul cu familia, i-a răspuns el.
Colegul i-a spus că şi lui îi plăcea să-şi petreacă timpul cu familia, dându-i impresia lui David că nu era dispus să discute despre religie.
Au discutat atunci despre familie. La un moment dat, David i-a spus:
– Acum, că am discutat puţin despre familie, ce-ar fi să vorbim şi despre credinţă?
Colegul i-a răspuns scurt:
– Eu sunt ateu.
– De ce eşti ateu? a insistat David.
Discuţia care a urmat a captat atenţia mai multor personae din preajmă şi a sădit o sămânţă, iar David speră că aceasta va avea un studiu biblic.
David ne spune că este simplu să conducem o discuţie către subiectul credinţei în Dumnezeu. Iată cum răspunde el la întrebările cele mai frecvente:
Cum ai petrecut weekendul? Foarte bine! Sâmbătă am fost la biserică, iar duminică am fost la supermarket.
Cum ai cunoscut-o pe soţia ta? Am cunoscut-o la o biserică din Chicago.
Mai cânţi la violoncel? Nu atât de mult, dar îi dau lecţii băiatului meu şi îl acompaniez pe un solist de muzică creştină care vrea să înregistreze câteva cântece despre cărţile Daniel şi Apocalipsa.
Ce faci în timpul liber? În general, am activităţi legate de familia mea şi de credinţă.
Cum reuşeşti să păstrezi echilibrul între carieră şi viaţa personală? Este o mare provocare, într-adevăr, dar un lucru care mă ajută este rugăciunea.
Ai vreun sfat legat de succesul profesional? Un lucru pe care îl consider foarte util este rugăciunea în fiecare dimineaţă şi citireaunui pasaj din Biblie. Mă ajută să încep fiecare zi cu o imagine de
ansamblu asupra vieţii.
David spune despre sine că este ca un pescar la undiţă. „Pescarul la undiţă lansează undiţa des”, ne explică el. „Pun momeala în cârlig şi aştept să muşte peştii flămânzi.”
În urma unor astfel de discuţii, colegii lui şi-au exprimat dorinţa de a afla mai multe, iar David ţine astăzi între două şi patru studii biblice pe săptămână. Doi colegi de-ai lui s-au botezat.

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission
David Kim este directorul unei companii de servicii financiare şi fondatorul Societăţii Nicodim, o organizaţie care răspândeşte mesajul adventist în rândul oamenilor bogaţi şi educaţi.


Părerea mea