CREDINCIOȘI LUI DUMNEZEU ȘI PRIN ALIMENTAȚIE?


Încearcă pe robii tăi zece zile și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut.
Daniel 1:12

Ascultă ediția audio aici.

Tinerii iudei Daniel, Hanania, Mișael și Azaria au fost duși în Babilon, unde Nebucadnețar voia să îi instruiască pentru a-i sluji lui și zeilor Babilonului. O mare încercare stătea înaintea lor.

„Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce” (Daniel 1:8).

De ce era aceasta o încercare pentru ei? Pentru că mare parte din hrana servită la masa împăratului era jertfită idolilor. Tinerii iudei fuseseră educați în familiile lor să se închine doar lui Iehova. Dacă mâncau din cărnurile servite acolo și beau din vinul de acolo, ar fi însemnat în ochii lui Dumnezeu tăgăduirea credincioșiei lor față de El și cinstirea zeilor babilonieni. Dar tinerii au găsit de îndată o rezolvare și au adresat o cerere în acest sens: „Încearcă pe robii tăi zece zile și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut.” Ceea ce Cornilescu redă prin „zarzavaturi” se referă la leguminoase („pulse” în versiunea King James). Leguminoasele (fasole, linte, năut, mazăre, soia) reprezintă o sursă excelentă de proteine ce ar fi înlocuit foarte bine carnea fără ca aportul nutritiv să fie perturbat. Iar apa simplă ar fi înlocuit mai bine decât orice altceva vinul. Îngrijitorul, după ce s-a asigurat că totul va decurge bine în ce privește dezvoltarea lor, a consimțit, iar rezultatul a fost potrivit credinței acestor tineri. „În toate lucrurile care cereau înțelepciune și pricepere și despre care îi întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici decât toți vrăjitorii și cititorii în stele care erau în toată împărăția lui” (Daniel 1:20).

Astăzi încercarea noastră în privința cărnii este diferită. Carnea disponibilă acum provine de la animale bolnave, ceea ce ne-ar prejudicia sănătatea prin consumarea ei și, prin afectarea minții, în ultimă instanță, felul cum Îi slujim lui Dumnezeu. Încă din 1868, Ellen White ne-a avertizat că „predispoziția spre boală este de zece ori mai mare prin consumul de carne” (Mărturii, vol. 2, p. 64).

Mai este atât de puțin până ne vom întâlni cu Domnul! Te-ai asigurat că Îi ești credincios pe toate planurile?

 

autor: Elena Pridie


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.