PUTEREA UNUI GÂND


Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: „Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în raiul lui Dumnezeu.”
Apocalipsa 2:7

Ascultă ediția audio aici.

Una dintre cele mai mari provocări din viața noastră este constituită de modul în care gândim. De multe ori ne lăsăm în voia gândurilor negative, iar acest lucru ne afectează considerabil viața.

Un proverb înțelept spune: „Seamănă un gând, și vei culege o faptă, seamănă o faptă, și vei culege un obicei, seamănă un obicei, și vei dobândi un caracter.” Toate acestea, făcute sub supravegherea Duhului Sfânt, contribuie la biruința noastră în fiecare zi.

Lucrez într-o companie cu mulți angajați, iar ca terapeut mă ocup de sănătatea și relaxarea spatelui fiecărui angajat. Totalitatea gândurilor influențează în mod direct atât postura dinamică, cât și pe cea statică. Persoanele care gândesc negativ au tendința de a sta cu umerii încordați, înclinați în față, astfel că spatele are de suferit. În timpul terapiei, intru în discuție cu fiecare persoană. Mă rog în gând pentru ca fiecare cuvânt să fie plin de puterea Duhului Sfânt. Fiecare zi este o oportunitate de a oferi semenilor mei gândul lui Hristos, care aduce biruință.

Mulți dintre noi suntem tentați să gândim negativ. Aceasta ne secătuiește puterea interioară, ne întunecă orizontul speranței, ne spulberă visurile și, nu în ultimul rând, ne slăbește credința. Gândim critic la adresa conducătorilor bisericii, ai țării etc. Acest tip de gândire ne diferențiază de oamenii care au succes în viață: ei nu se plâng, nu se resemnează și nu-i critică pe semenii lor.

Iată câteva motive pentru care trebuie să obții biruința în modul tău de gândire:

1. Nu ai probleme mari, ai un Dumnezeu mare!

2. Întregul tău organism este opera lui Dumnezeu și merită să-l păstrezi sănătos.

3. Ceea ce gândești și comunici semenilor tăi le influențează prezentul, dar și viitorul.

4. În curând vom avea parte de împlinirea făgăduinței din Apocalipsa 2:7; dacă ești biruitor, vei fi hrănit de Însuși Dumnezeu cu roade din pomul vieții.

Doamne, ajută-mă astăzi să biruiesc gândurile care nu vin de la Tine și pune în mine gândul Domnului Hristos!

autor: Monica Iosu


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.