TOATE LUCRURILE ÎȘI AU VREMEA LOR


După cele zece zile, ei erau mai bine la față și mai grași decât toți tinerii care mâncau din bucatele împăratului.
Daniel 1:15

Ascultă ediția audio aici.

Zece zile. Atât a fost de ajuns ca cei patru tineri iudei să își recapete vigoarea fizică după drumul epuizant de la Ierusalim la Babilon. Daniel știa că zece zile sunt suficiente. Și poți să cunoști astfel de lucruri doar din experiență. Deși avea doar șaptesprezece ani în momentul acela, Daniel avea o reală cunoaștere a efectelor unui stil de viață sănătos, căci atât el, cât și ceilalți trei tovarăși ai lui „fuseseră educați de părinții lor în obiceiurile cumpătării stricte” (Profeți și regi, p. 482).

Decizia luată de Daniel, Hanania, Mișael și Azaria de a nu consuma carnea trimisă de la masa împăratului era de a deveni sau de a rămâne vegetarieni? Deși în Scriptură nu avem explicit lucrul acesta, cei patru „nu au lucrat capricios, ci inteligent; ei au hotărât ca, întrucât alimentele cu carne nu alcătuiseră dieta lor în trecut, acestea să nu intre în dieta lor nici în viitor” (The Youth’s Instructor, 18 august 1898). Dacă ei ar fi devenit vegetarieni în contextul acela, atunci efectele unei astfel de schimbări în stilul de viață ar fi supus organismul la un stres prea mare și efectele ar fi fost cele de care se temea Melzar.

Nu se pot face schimbări radicale în momentele de criză. Atunci putem decide doar să rămânem la principiile pe care le-am păstrat și până în acel moment. O construcție nu se ridică în timpul furtunii. Furtuna este doar testul care va dovedi rezistența acelei construcții. Tot așa și noi nu putem deveni credincioși unor principii doar în momentul când vine încercarea. Atunci putem decide doar să rămânem credincioși acelor principii pe care le-am adoptat cu mult timp înainte. De aceea acum este necesar să cunoaștem și să ascultăm de tot ceea ce Dumnezeu ne-a descoperit. Și legile sănătății trebuie cunoscute și respectate cu mult timp înainte de venirea încercărilor finale pentru ca în acele vremuri să producă efecte benefice, iar sănătatea fizică și mintală să fie suportul necesar integrității noastre morale.

Fiecare alegere sănătoasă pe care o facem ne aduce mai aproape de un stil de viață echilibrat și ne ajută să fim mai sănătoși, mai energici și mai productivi.

autor: Mara Fara


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.