OGLINDA SUFLETULUI


Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.
Psalmii 73:28

Ascultă ediția audio aici.

Ai putea să numeri de câte ori ai zâmbit în ultima săptămână? Cred că tocmai am pus înaintea ta o idee interesantă: faptul că nu putem număra de câte ori am zâmbit într-o săptămână este dovada ce ne arată fie că zâmbim inconștient majoritatea timpului, fie că o facem destul de rar. Zâmbetul trebuie privit ca o oglindă a experienței noastre psihoemoționale. Iar starea noastră psihoemoțională, bineînțeles, este în corelație cu cea fizică.

Studiile arată că atunci când sănătatea cavității orale este scăzută, scade, de asemenea, și calitatea vieții. Pe lângă funcționalitatea precară a componentelor de la acest nivel (care pot determina un efect negativ și la nivelul altor regiuni ale organismului), stima de sine, interacțiunile sociale, percepția despre viață sunt des afectate.

Ne facem bine de trei ori când ne îngrijim de sănătatea cavității orale: o dată, starea noastră fizică generală se îmbunătățește; a doua oară, pentru că sănătatea minții depinde de sănătatea trupului și, pentru că prin intermediul acesteia comunicăm cu Dumnezeu, relația noastră cu Tatăl va avea de câștigat; și a treia oară, dacă relația cu noi înșine și cea cu Dumnezeu funcționează frumos, nu ne rămâne decât să zâmbim! Un zâmbet intenționat și plin de însemnătate este molipsitor. Oamenii vor privi oglinda sufletului nostru și vor exclama: „Vreau și eu!” „La fel ca psalmistul, și noi, în mod natural, vom spune și altora cum a intervenit Dumnezeu în viețile noastre. Iar mai departe, putem fi împliniți știind că suntem parte activă a planului de mântuire alături de Duhul Sfânt și de îngerii cei buni!” (Calea către Hristos, p. 79).

Știu că de acum vei număra de câte ori zâmbești pentru că vei pune înaintea Domnului starea ta de sănătate și vei acționa spre binele și fericirea ta! Și vor fi multe ocazii de zâmbet, slavă Domnului! Te port în rugăciuni!

autor: Andreea Ciurtin


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.