O RAZĂ DE SPERANȚĂ!


Vei fi plin de încredere, și nădejdea nu-ți va fi zadarnică.
Iov 11:18

Ascultă ediția audio aici.

E de ajuns o răsfoire rapidă prin social media ca să te simți bombardat de postări, videouri sau chiar predici despre cum să fii plin de speranță. Teoretic, speranța e doar la un click distanță. Dar poate te confrunți cu greutăți, precum povara unei boli, o relație eșuată sau stres financiar, iar speranța pentru schimbare necesită putere emoțională și mintală. Poate ți-e greu să te rogi sau poate te confrunți cu un sentiment de nefericire. În ambele situații, drumul duce către disperare, oboseală și profundă lipsă de speranță.

În 1944, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce a îndurat zece luni de suferință, întemnițată de naziști pentru că a ascuns evrei, Corrie Ten Boom și-a dedicat viața împărtășirii dragostei pentru Isus. Ce a făcut-o pe Corrie să își păstreze speranța? Cuvintele ei rămân o inspirație: „Când un tren trece printr-un tunel și lumina dispare, nu arunci biletul și sari din el. Ci stai liniștit și ai încredere în mecanicul de locomotivă.”

Ce putem face atunci când ne apare deznădejdea?

Iată câteva alegeri posibile:

1. Aleargă la Dumnezeu! Avem un „Dumnezeu al speranței”, ceea ce înseamnă că speranța locuiește în persoana lui Isus. Nu trebuie să aștepți să o simți, ca pe o emoție. Ci să alegi în mod conștient să ai încredere în Isus, căci El este speranța ta.

2. Aleargă la prieteni și familie! Îndepărtează gândul de a te izola de cei dragi. Dacă simți că e greu să găsești persoane cu care să te simți confortabil să discuți despre îngrijorările tale, amintește-ți că prietenul tău, Isus, este lângă tine. Roa­gă-te să-L simți tot mai aproape.

3. Umple-ți mintea cu versete din Biblie! Au o putere nemărginită asupra gândurilor. Te vei simți tot mai puternic în fața tentațiilor atunci când ești înarmat cu promisiunile lui Dumnezeu.

4. Închină-te și adu-I slavă lui Dumnezeu chiar înainte să învingi deznădejdea. Crede că este voia Lui să treci peste această perioadă mai întunecată. Nu te-ndoi, ci crede că dincolo de nori, e un soare și mai dulce, și mai strălucitor.

Te îndemn acum să aduci în rugăciune înaintea lui Dumnezeu fiecare gând lipsit de speranță și să-L rogi să-ți fie alături în alegerea ta de a lupta împotriva deznădejdii.

Astăzi, speranța poate fi o alegere!

autor: Aldana Cazacu Roman


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.