FAȚA SA, PRINTRE STELE


Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
2 Corinteni 3:18

Ascultă ediția audio aici.

Împreună cu copilul meu mijlociu, stăteam pe pătură cu capetele lipite, bucurându-ne de timpul unic și netulburat de nimic. Inimile ne erau conectate în timp ce vorbeam cu Dumnezeu. Calea Lactee strălucea deasupra noastră, Carul Mare încerca să prindă soarele, care dispăruse dincolo de munte, iar o stea căzătoare și-a făcut apariția deasupra capetelor noastre.

Această fetiță creativă a mea punea întrebare după întrebare despre Domnul și viața noastră. De multe ori a trebuit să spun: „Nu știu; va trebui să întrebăm când vom fi în cer.” După o altă rafală de întrebări la care nu aveam răspunsul, a început să privească tăcută cerul de deasupra, apoi, în timp ce se ghemuia mai aproape, a zis: „O, nu mai contează; o să-L întreb pe Dumnezeu când o să ajung acolo.” M-am simțit recunoscătoare că mica mea luptătoare de șapte ani era convinsă de destinația ei cerească.

„Da fapt”, îmi întrerupse ea gândurile, „uneori mă gândesc că nu va trebui să-L întreb pe Dumnezeu nimic…”, iar după o altă pauză înstelată continuă: „Uneori mă gândesc că doar o să-I văd fața și o să înțeleg deja mai multe. Mă gândesc că, atunci când o să mă uit la El, o să pot vedea atâtea lucruri, încât o să găsesc singură răspunsurile.”

Mintea mea uimită a apreciat minunăția acelei declarații. Cine, în această lume mare, ar putea să se gândească la așa ceva? Cum s-a gândit ea că fața lui Dumnezeu este așa de plină de informație?

Micuța ei predică de sub lumina stelelor continuă: „Adică, da, mami, îți amintești de acea femeie care era foarte bolnavă și n-a trebuit să facă altceva decât să se atingă de haina Lui? Adică, dacă doar haina Lui a putut face atât de multe, îți poți imagina ce se poate întâmpla atunci când ne vom uita la fața Lui?”

Liniștea s-a așternut din nou. Pentru ea, liniștea era pentru privitul la stele și cuibărit lângă mine. Pentru mine, era pentru minunare, iubire și cunoașterea adevărului absolut, acela că trebuie să devenim ca niște copilași pentru a înțelege splendoarea lui Dumnezeu.

Dumnezeule Tată, ajută-ne să Îți căutăm fața și să avem încredere în Tine pentru răspunsurile noastre!

autor: Carol Bovee


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.