MULȚUMESC!


O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui și pentru minunile Lui față de fiii oamenilor!
Psalmii 107:21

Ascultă ediția audio aici.

Zi ploioasă și înnourată de toamnă, zi de luni… Am intrat în clasă pentru o nouă oră de engleză, dar atmosfera de afară părea să fi ajuns și în interior: elevii erau nemulțumiți că plouă, că pauza e prea scurtă, că mai e mult până la sfârșitul programului, că trebuie să meargă la autobuz… Toți erau parcă împietriți în această stare și nimic nu părea să-i motiveze și să-i pregătească de oră. Trebuia să găsesc ceva care să le schimbe modul de a privi acea situație. I-am rugat să se gândească la măcar un lucru pentru care ar putea fi mulțumitori, pozitivi, dar parcă le cerusem imposibilul, ceva inexistent. Știind că sunt creștini tradiționali, i-am întrebat dacă știau rugăciunea Tatăl nostru. S-au ridicat trei sau patru mâini. Am început să scriu pe tablă rugăciunea în limba engleză.

M-am oprit la cuvântul „bread” (pâine) și i-am întrebat dacă ar putea trăi fără hrană. Fiind în majoritate băieți, răspunsurile negative au venit imediat. Apoi i-am rugat să se gândească la lipsa altor lucruri esențiale: apă, aer, lumină, căldură, familie, casă… și lista a continuat. Tabla s-a umplut apoi de lucruri considerate banale, dar care sunt, în esență, vitale. Au înțeles mesajul transmis, și atmosfera s-a schimbat.

Asemenea elevilor mei și noi de multe ori uităm să ne bucurăm de lucrurile prezente zilnic în viața noastră și ne concentrăm doar pe lipsuri și pe neajunsuri, pe imperfecțiuni și pe dorințe neîmplinite. Murmurăm nerecunoscători, criticăm și suntem negativi. Nu conștientizăm faptul că un comportament nemulțumitor nu ne afectează doar pe noi, ci și pe ceilalți din familia noastră, din biserica noastră, din jurul nostru. În loc să vedem mesajul cântării, auzim nota falsă sau nereușită, identificăm greșeala gramaticală din predică, dar nu mesajul, gălăgia produsă de vreun copil, dar nu atmosfera de întâlnire cu Dumnezeu.

Ia-ți timp astăzi să te gândești la binecuvântările pe care le primești în fiecare clipă și împarte această bucurie cu cei dragi! Astfel, inima ta va fi plină de laudă și de bucurie!

autor: Ramona Cioclu


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.