LIMITE ȘI CONSECINȚE


Pedepsește-ți fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori.
Proverbele 19:18

Ascultă ediția audio aici.

Stând și chinuindu-se să-și mențină echilibrul pe un picior, care îi tremura, copilul meu de aproape doi ani testa limitele. Cărămizile din vatra șemineului de la nivelul podelei se aflau dincolo de ce-i era permis, iar el știa asta, totuși era foarte tentat să întreacă limita. Deși mai încercase să își folosească degetul și suportase consecințele, trebuia să își confirme însă că toate părțile corpului său se supuneau aceleiași reguli. Trecând cu piciorul peste cărămizi, și-a coborât degetul mare de la picior, apoi și-a ridicat privirea pentru a se uita la mine. În momentul acela s-a dezechilibrat și a călcat apăsat pe cărămizile de dedesubt. Expresia feței lui mi-a transmis că deja simțise consecințele acțiunilor lui. Din nefericire, am știut că trebuia să întăresc regula, pentru siguranța lui, deoarece disciplina și corecția la această vârstă mică sunt de o importanță critică pentru dezvoltarea caracterului și, în final, a mântuirii lui, conform cu Proverbele 19:18.

Cât de des testăm limitele cu Dumnezeu, poate chiar riscându-ne mântuirea? Probabil mult mai des decât am dori să recunoaștem. Vrem să ne știm limitele, dar, în același timp, încercăm să scăpăm cu cât mai mult dincolo de linie. Poate pentru că dorim să facem doar ceea ce vrem noi sau poate pentru că credem că știm ce ne va aduce fericire. Oricare ar fi motivul, natura noastră umană și imperfectă se aseamănă cu a copiilor noștri.

La fel cum regula familiei noastre de a nu sta pe cărămizile șemineului a fost instituită pentru siguranța noastră, Dumnezeu ne-a oferit reguli pentru a ne feri de cădere. Cât de trist trebuie să fie El când este nevoit să ne pedepsească atunci când testăm limitele și facem alegeri care ne duc departe de El și de mărețul dar al salvării, un dar pentru care El a plătit prețul suprem!

Tată ceresc, Te rog, binecuvântează-mă astăzi cu recunoștință pentru regulile Tale, având încredere că Tu știi ce este mai bine pentru mine! Ajută-mă să nu trec limita și îndrumă-mă în aplicarea corecției copilului meu cu discernământ, dragoste și având în vedere ținta de a-l conduce spre Tine! Îți mulțumesc că îmi asculți rugăciunea!

autor: Karen Barnett


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.