PAHARUL MEU ESTE… PLIN


Așadar, să urmărim lucrurile care aduc pacea și cele prin care ne zidim unii pe alții!
Romani 14:19

Ascultă ediția audio aici.

A zidi înseamnă să te arăți entuziasmat de faptul că ești alături de cel drag. Înseamnă să recunoști și să apreciez creșterea pe care o vezi în viața celuilalt. Înseamnă să îndepărtezi orice cuvânt de critică și să le înlocuiești cu cuvinte care pot să construiască și să susțină dezvoltarea caracterului. A zidi înseamnă să fii fericit atunci când îl/o vezi. Înseamnă să faci complimente legate de lucrurile pe care le face bine sau să observi atunci când face orice efort de schimbare. A zidi înseamnă să faci comentarii pozitive legate de progresul făcut, oferind astfel motivații suplimentare pentru dezvoltarea caracterului.

Ce faci atunci când partenerul de viață face un lucru bun? Gândește-te la acele lucruri care de obicei nu-i stau în fire. El te întreabă cum ți-a fost ziua sau ea se apropie de tine cu afecțiune. El își aduce aminte să ducă gunoiul sau ea își ia timp să spele mașina. Cum reacționezi?

De prea multe ori, reacția noastră față de astfel de încercări personale este plină de sarcasm, scepticism sau suspiciune. Spunem sau gândim lucruri precum – „a fost bine, dar nu este destul”, „eu aș fi făcut altfel”.

A ajuta la zidire înseamnă să privești la lucrurile bune. Înseamnă să renunți la a mai privi jumătatea goală a paharului și să vezi eforturile celuilalt ca fiind paharul întreg. Este adevărat că nu te întreabă mereu ce mai faci, dar a făcut-o astăzi. Primește lucrul acesta! Nici ea nu îți spală mereu mașina, dar a făcut-o astăzi. Apreciază efortul făcut!

Ar trebui ca de fiecare dată să ne gândim la acele lucruri bune din cadrul relației de cuplu pentru a putea avea o perspectivă pozitivă asupra relației noastre.

Ce efort al partenerului de viață poți aprecia astăzi?

Doamne, scapă-ne de perspectiva paharului pe jumătate gol al relației noastre!

autor: Marius Andrei


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.